BF-formand i debat på CounterPlay festivalen på Dokk1

17-03-2017 af
BF’s formand Tine Jørgensen deltager i en debat om legens betydning i biblioteket ved CounterPlay festivalen den 31 marts.
Hvordan kan legen bruges i forhold til kreative processer, i forhold til den demokratiske debat og i mødet med bibliotekets materialer? Hvilken rolle spiller de nye teknologier og de gamle materialer? Hvordan kan leg blive for alle - ikke kun for børn? Og hvordan kommer vi ud over en forestilling om, at leg roder, sviner og larmer, og dermed ikke passer ind i biblioteket?

Disse spørgsmål vil man forsøge at besvare, når der inviteres til workshop og debat under overskriften ” Leg i biblioteket - jeg brækker mig...” ved CounterPlay17, som afholdes på DOKK1 i Aarhus i dagene 30.marts-1. april.

- Jeg mener, leg og nysgerrighed er en vigtig del af det moderne bibliotek, blandt andet fordi det understøtter læring og trivsel. Mange bibliotekarer arbejder hver dag med at skabe et miljø, som giver folk – store som små – lyst til at komme igen, fordi de får en god oplevelse og får lyst til at fordybe sig i mere litteratur, flere foredrag, mere avislæsning osv. Her kan leg spille en vigtig rolle. Derfor glæder jeg mig meget til at få nogle nye perspektiver på den legende tilgang og bidrage til debatten, siger Tine Jørgensen, formand i BF.

Læs mere om arrangementet her 

Festivalen, som i år afholdes for 4. gang, har til formål at sætte legen i fokus fra for eksempel praktiske, filosofiske, politiske og kunstneriske vinkler.