BF vil give studerende en god studiestart

28-06-2017 af

Et langt introforløb og sociale aktiviteter, der ryster de nye studerende sammen, kan mindske frafald på de videregående uddannelser. BF vil støtte op om studiestarten på Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) og SDU i efteråret.

En lang og social studiestart er den bedste vaccine mod frafald på de videregående uddannelser. Sådan lyder konklusionerne i en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), som har undersøgt studiestartens betydning for frafaldet. 

Også de bibliotekariske uddannelser på IVA og SDU slås med højt frafald. Derfor planlægger BF dette efterår et større socialt arrangement for studentermedlemmer. Det kan forhåbentlig bidrage til, at nye studerende får en god studiestart og får mulighed for at danne netværk og dyrke fagligheden sammen med andre i det store interessefællesskab, som BF er.

-Vi vil gerne hjælpe de studerende til en god studiestart, siger BF’s karrierekonsulent Nanna Berg. Derfor planlægger BF en event på konferencestedet Soho i kødbyen, hvor de studerende vil få masser af fagligt input og samtidig lære deres studiekammerater at kende i uformelle rammer, udenfor det sædvanlige studiemiljø. Vi afslutter eventen med en god middag.


Arrangementet for studerende vil blive annonceret på BF’s hjemmeside.