BF’s formand valgt ind i Forbrugerrådets bestyrelse

03-05-2017 af
BF’s formand Tine Jørgensen er valgt ind i Forbrugerrådet Tænks bestyrelse. Hun skal bidrage med viden om digitalisering og de forbrugerpolitiske problemstillinger, som følger med.

Forbrugerrådet Tænk er en medlemsorganisation, som varetager interesserne for mere end 70.000 personlige medlemmer og 30 medlemsorganisationer og forbrugergrupper. Der venter derfor en spændende opgave for Tine Jørgensen.

Især digitaliseringen og de ofte manglende brugerperspektiver ligger hende på sinde. 

- Digitaliseringen giver os uanede muligheder, men der er også et stort behov for at sikre forbrugernes rettigheder eksempelvis i forhold til, hvad virksomheder og organisationer bruger vores data til, og i forhold til at uddanne og sikre befolkningens vidensniveau. BF’s medlemmer har fokus på borgeren og brugeren, og omdanner det komplekse til noget, der er forståeligt. Det er en tankegang, jeg gerne vil arbejde for at udbrede, siger Tine Jørgensen.

BF samarbejder i øjeblikket med Forbrugerrådet Tænk om kampagnen Sikker når du klikker, som sætter fokus på datasikkerhed. Mange biblioteker og bibliotekarer har bidraget til at sprede kampagnens budskab om vigtigheden af datasikkerhed.


Tine Jørgensen er valgt ind i bestyrelsen for et år på et personligt mandat.