Læg en karriereplan

12-06-2017 af

Måske vil du gerne prøve noget nyt efter mange år det samme sted, eller måske er du nyuddannet og tænker på, hvad du skal med dit arbejdsliv. 

Under alle omstændigheder er det en god idé at overveje, hvad du ønsker for fremtiden. Dét, der lidt fint hedder: at lægge en karriereplan.

Sådan gør du:

  • Tænk over, hvor du godt kunne tænke dig at være om 10 år rent arbejdsmæssigt. Har du et endeligt mål i forhold til din karriere, eller ønsker du at udvikle dig i en lignende stilling et andet sted?
  • Hvad er dine stærke sider? Spørg dig selv ærligt, hvad du er rigtig god til, for det er i jobs, hvor du kan bruge de bedste sider af dig selv, at du bliver mest succesfuld.
  • Hvilke kurser du kan tage for at dygtiggøre dig til dit næste job? Eller er der andre tiltag, du kan iværksætte for at nå dine mål?
  • Overvej også, om du kender nogen, der sidder i et job, som du selv ønsker dig. Sæt et møde op med vedkommende og spørg ind til jobbet, personens erfaringer og vejen til netop dét job. Det kan hjælpe dig med at blive skarpere i dine ansøgninger, når du skal til at sende dem.

Du er også velkommen til at kontakte Bibliotekarforbundet. Du kan booke tid hos karriererådgiveren her