Ny trepartsaftale om efteruddannelse

30-10-2017 af
Regeringen og arbejdsmarkedets parter, herunder Akademikerne (AC), er blevet enige om en ny trepartsaftale om efteruddannelse. Akademikerne havde gerne set et mere ambitiøst resultat for de højtuddannede.
Den nye trepartsaftale om efteruddannelse skal være med til at sikre, at danskernes kompetencer bliver løftet, og at virksomheder og medarbejdere får adgang til et målrettet, overskueligt og mere fleksibelt uddannelsessystem. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Eksempelvis får ufaglærte og faglærte bedre mulighed for omstilling, idet der er afsat omkring 400 millioner kroner til en omstillingsfond, der skal give disse grupper bedre mulighed for på eget initiativ at efter- og videreuddanne sig.  

Meget lille pulje til akademikere
Som en del af aftalen afsættes der fem millioner kroner om året i periode 2018-2021 til analysearbejde og iværksættelse af tiltag for de højtuddannede. Formanden for Akademikerne Lars Qvistgaard havde håbet på et bedre resultat.

”Det er ingen hemmelighed, at vores ambitioner var langt højere for her og nu også at sikre kompetenceudvikling til de højtuddannede, der bliver ramt af den teknologiske udvikling. Men vi glæder os da over, at der bliver igangsat et arbejde mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, som skal komme med forslag til udvikling af fagspecifikke kurser for de videreuddannede”, siger han i en pressemeddelelse.