Sådan lander du studiejobbet. 3 gode råd.

20-09-2017 af
Er du på jagt efter et studiejob, men har svært ved at komme i gang med ansøgningen? Så er der gode råd at hente fra BF’s karrierecoach Ricki Nielsen, som her giver dig tre gode råd til den gode jobansøgning.
Et relevant studiejob er en god idé som supplement til din uddannelse. Det vil både give dig mulighed for at afprøve dine kundskaber i praksis, give dig et netværk og viden om, hvordan livet på en arbejdsplads fungerer. 
Men det kan være svært at komme i gang med at skrive en god fængende ansøgning. BF giver her tre gode råd videre fra Karriecoachen, som kan bringe dig tættere på et studiejob.

Ring altid på stillingsopslaget
Hvis du søger en opslået stilling, er det en god idé at ringe på stillingsopslaget, inden du går i gang med at skrive ansøgningen. Du skal ringe for at få viden om de opgaver, du skal løse, og de udfordringer virksomheden står overfor. Kun med den viden kan du skrive en skarp og målrettet ansøgning.
 
Fortæl om dine idéer, i din ansøgning
Din ansøgning skal handle om det, du vil gøre for virksomheden – ikke om, hvad du har lavet tidligere. Start med en fængende overskrift, beskriv din motivation, forklar, hvordan du vil løse de opgaver, der skal løses, og slut af med et ”call to action”, der giver læseren lyst til at kalde dig til samtale.
 

Brug dit netværk
Når du bruger dit netværk i din jobsøgning, skal det ikke være for at bede om et job, men for at skaffe dig viden om, hvad der sker i en bestemt branche, på en bestemt arbejdsplads eller i forhold til en specifik stillingsbetegnelse. Med den viden i bagagen, kan du skrive en bedre ansøgning.


Der er mange flere gode råd om jobsøgning fra Ricki Nielsen her.