Vil du headhuntes?

14-02-2017 af
Mange drømmer om at blive headhuntet. Hvis du er én af dem, giver BF's karriererådgiver her et par råd til, hvordan du øger dine chancer for at blive spottet.
Førhen var det som regel på direktørniveau eller til helt særlige specialiststillinger, at man brugte headhuntere til at finde den rette kandidat. I dag er det dog blevet sværere for virksomheder at rekruttere til ledige stillinger med et åbent opslag. Derfor bruger flere virksomheder headhunterfirmaer, når de skal ansætte nye folk. Det betyder, at det er blevet lettere for dig at blive headhuntet.

Gør dig selv synlig og attraktiv for headhunterne
Hvis du vil øge dine chancer for at blive headhuntet, skal du gøre det så nemt som muligt for headhunteren at få øje på dig.

Sørg for eksempel for at lægge dit CV i headhunternes egne CV-databaser. Der er efterhånden mange spillere på markedet. Men læg gerne dit CV ind alle de steder, hvor headhunterne har en relevant profil i forhold til de jobtyper, du går efter. Det er hårdt arbejde, men det betaler sig, at bruge tid på det. Jo mere du gør ud af dit CV, jo større chance er der for, at headhunterne får øje på dig.

Skriv helt konkret, hvad du er særligt god til og gerne vil arbejde med. Hvis du vælger at skyde med spredehagl og skriver, at du kan lidt af det hele og er interesseret i meget, så er der en risiko for, at din profil bliver uskarp, og derved minimerer du dine chancer for at blive headhuntet.

Det er også en god idé, at hjælpe headhunteren videre i dit netværk. Hvis du skulle blive kontaktet af en headhunter omkring en jobmulighed, som du ikke er interesseret i, så hjælp headhunteren med nogle navne på relevante kandidater - selvfølgelig efter du har sikret dig, at det er i orden, at du udleverer deres navne. Dels kan du måske hjælpe nogen i dit netværk videre til en god stilling, dels har du skabt en god relation til headhunteren.

Og så skal din LinkedIn profil være toptunet, da det er headhunternes foretrukne "jagtmark."