Vild med Data? Så har BF en ny faggruppe til dig

06-03-2017 af
En ny faggruppe er stiftet i BF - Data Science Faggruppen. Medlemmerne af gruppen vil dele viden og lære, hvilke værktøjer man kan bruge til eksempelvis håndtering og visualisering af data.
Jeannette Ekstrøm fra DTU har sammen med andre forskningsbibliotekarer taget initiativ til at stifte faggruppen for bibliotekarer, der arbejder med data. I fagmagasinet Perspektiv nr. 2 fortæller hun om, hvorfor dette arbejdsområde er vigtigt at sætte mere fokus på.

- Det handler om, hvordan vores fag skal udvikle sig. Vores brugere bliver bedre og bedre til at foretage søgninger, og systemer udvikler sig og automatiseres. Derfor er vi nødt til at følge med udviklingen og brugernes behov, siger hun, og så skal bibliotekerne være bedre til at gøre opmærksom på deres indsats på området.

- Vi er vant til at håndtere data i de store fag- og forskningsbiblioteker, men vi er måske knap så gode til at fortælle vores moderinstitutioner, hvad vi rent faktisk kan og gør. Bibliotekerne skal synliggøre processer og opgaver, for jeg er overbevist om, at vi har evnerne til at indgå i faglige sammenhænge på vores institutioner.

Fokus på netværk og kompetencer
Alle BF’s medlemmer kan tilmelde sig faggruppen, som allerede tæller 30 medlemmer. På længere sigt håber man på at kunne åbne op for andre fagligheder såsom it-udviklere og forskere, der arbejder med området, fordi samarbejde på tværs er nødvendigt for at løse de nye typer af dataopgaver, der venter bibliotekerne flere af i fremtiden.

Faggruppen vil afholde workshops og facilitere undervisning, studiegrupper og understøtte læring inden for Data Science både sammen med andre faggrupper og andre fagområder. Desuden har faggruppen som mål at skabe og vedligeholde netværk blandt bibliotekarer og andre med interesse for Data Librarianship og Open Science.

Ønsker du at høre nærmere, komme med input til bestyrelsens arbejde eller har du ønsker til arrangementer, er du velkommen til at kontakte Jeanette Ekstrøm på: jeek@dtu.dk

Læs hele interviewet med Jeanette Ekstrøm i Perspektiv.