BF i pressen: Lokalt mødested skaber liv

02-06-2018 af

Bogbusser er lokale kulturarenaer, som skal bevares og udvikles, skriver BF's formand sammen med bestyrelsesmedlem i Filibussen i debatindlæg.

- At træde ind i en bogbus er at få adgang til hele verdens viden og kultur. Det fortjener de små bysamfund.

Sådan skriver BF's formand, Tine Segel, sammen med bestyrelsesmedlem i Filibussen, Laurits Rasmussen, i et debatindlæg bragt i Nordjydske Stiftidendes papiravis fredag. 
Debatindlægget er bragt forud for det bogbustræf, som finder sted lørdag d. 2 juni i Nordkraft i Aalborg.
Her er bogbusser samlet fra danmark og norden for at fejre de flytbare kulturtilbud, der kommer borgerne i landkommunerne til stor gavn. 

- Der er mange gode argumenter for at bevare og udvikle bogbusserne. Især i de mange storkommuner, hvor der kan være mange kilometer til det nærmeste bibliotek, og hvor især børn og ældre oplever, at man ikke har noget lokalt kulturtilbud, skriver Tine Segel og Laurits Rasmussen i indlægget. 

De forklarer også, hvordan bogbussen og bibliotekaren, som kører den, er med til at skabe et samlingsted for kommunens borgere. 

- For bogbussen er ikke bare en bus, der kører ud til lokalområdet og låner de medbragte materialer ud. Det rullende bibliotek er meget mere end det. Det er en kulturarena på linje med hovedbiblioteket med arrangementer, formidling og undervisning af både børn og voksne. Læsekredse mødes i biblioteksbussen, der afholdes forfatterarrangementer, kulturkaffe og biblioteksintroduktionen, og der er demonstration af Virtual Reality eller e-sport og gaming for de yngre brugere. Bogbusserne gør stop ved børnehave og skoler og arbejder med læselyst og informationskompetencer, for med bogbussen følger en bibliotekar, der kan formidle og inspirere.