BF-medlemmer berørt, når staten igen udflytter arbejdspladser

17-01-2018 af
31 BF-medlemmer bliver direkte eller indirekte berørt af udflytningen af statslige arbejdspladser. Blandt andet skal NOTA flytte til Nakskov.

I alt er 18 af BF’s medlemmer direkte berørt af regeringens beslutning om at udflytte en række statslige arbejdspladser. Under overskriften Bedre balance rykker regeringen cirka 4.000 arbejdspladser ud af hovedstadsområdet til andre dele af Danmark. En af de arbejdspladser, der skal rykkes, er NOTA, og det er her, hovedparten af de berørte BF-medlemmer er ansat.

Ud over de 18 direkte berørte medlemmer, er 13 medlemmer ansat på arbejdspladser, hvor dele af arbejdspladsen rykkes ud af hovedstaden. BF er i kontakt med de berørte medlemmer og er klar med støtte og rådgivning til hvert enkelt medlem i den konkrete situation.

BF’s formand Tine Segel følger situationen tæt.
- Jeg har for så vidt fuld forståelse for visionerne om at skabe et Danmark i balance og sikre en fordeling af statslige arbejdspladser over hele landet.  Men i den proces er der mange hensyn at tage, og den måde hvorpå man flytter rundt på medarbejdere og forventer, at de hiver deres liv og hverdag op med rode er ikke i orden. Jeg undrer mig over, at man ikke har afventet en grundig evaluering af effekterne af den første runde med udflytning af statslige arbejdspladser, inden man nu iværksætter en ny runde, siger Tine Segel. 

I den første udflytningsrunde i 2015 blev 19 BF-medlemmer berørte. I denne omgang rammes endnu flere.

- Nu er det så især NOTA, der påvirkes og skal flyttes til Lolland. Det er en højt specialiseret enhed, som producerer indhold til landets ordblinde, læsehandicappede og svagtseende. I BF gør vi vores bedste for at hjælpe de berørte medarbejdere på NOTA, og naturligvis også alle andre BF'ere, der er berørt, siger BF’s formand. 

Se oversigten over de berørte arbejdspladser her.