BF i pressen: Bibliotekerne kan bidrage til cybersikkerheden

31-05-2018 af
Bibliotekarerne har de rigtige kompetencer til at uddanne borgerne i sikrere internetadfærd. Derfor opfordrer BF’s formand i et debatindlæg regeringen til at tænke dem ind i ny nationalstrategi.
I forbindelse med regeringens nyligt lancerede nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed har BF’s formand, Tine Segel, fået bragt et debatindlæg i Politiken

Debatindlægget omhandler bibliotekarernes rolle som guider for borgerne i sikker internetadfærd.
Tine Segel opfordrer regeringen til at huske bibliotekarerne og bibliotekerne, når den vil implementere de nye initiativer og tiltag. 

Det gør hun blandt andet fordi bibliotekarerne allerede gør en stor indsats for at sikre sikker internetadfærd hos borgerne, og også fordi bibliotekarerne har været med til at udbrede brugen af nettet og digitale løsninger i internettets barndom.

- Vi skal som borgere, medarbejdere og internetbrugere også investere os selv i at opnå sikrere adfærd på nettet. Det er vores ansvar at spænde sikkerhedsselen, før vi logger på. Og her kan bibliotekarerne være med til at gøre en forskel. De har allerede de nødvendige kompetencer til at tage borgerne i hånden og hjælpe med at gå kildekritisk til værks med internettets mange faldgruber, fejlinformationer og fake news-medier, skriver Tine Segel i debatindlægget.