Fokus er på at hjælpe ledige akademikere

12-12-2018 af
BF ser med stor alvor på den vanskelige situation omkring Akademikernes A-kasse, der i september afskedigede sin direktør. Det er vigtigt at sikre, at situationen ikke påvirker hjælpen til ledige akademikere, mener BF.
Den 27. september blev direktør for Akademikernes A-kasse Michael Valentin afskediget. Efterfølgende har der været skrevet en del om sagen i medierne, og der er blevet iværksat en intern advokatundersøgelse samt en tilsynsundersøgelse af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. I slutningen af november har Akademikernes A-kasse desuden politianmeldt den tidligere direktør for at have modtaget returkommission i form af vinrejser. Læs mere om sagen på Akademikernes A-kasses hjemmeside. 

Bibliotekarforbundet, der har en plads i Akademikernes A-kasses bestyrelse, følger sagen tæt og ser med stor alvor på situationen.

Der er allerede sat gang i en proces for at ansætte en ny direktør, der skal sikre ro om den fremtidige drift. BF’s fokus i bestyrelsen er desuden, at ledige akademikere fortsat hjælpes i job og udbetales dagpenge, som hidtil, så de ikke oplever en ringere service.

BF har ikke modtaget henvendelser fra ledige medlemmer i forbindelse med den aktuelle situation.