Højeste lønstigning på privatområdet siden før finanskrisen

af
En tendens med pæne lønstigninger i det private er slået igennem hos privatansatte BF-medlemmer
Er du BF-medlem og ansat i en privat virksomhed, er der gode muligheder for, at din løn er steget siden sidste år. Det viser tallene fra årets lønundersøgelse blandt BF’s privatansatte medlemmer.

Af lønundersøgelsen fremgår det, at medlemmer i det private har fået de højeste lønstigninger siden 2007.  Fra september 2017 til september 2018 er lønnen for privatansatte medlemmer af BF steget med 5,1% i gennemsnit. 

Det er en rigtig positiv nyhed, lyder det fra Karin Madsen, der er chefjurist hos BF:

»Der har været en stigende tendens med højere lønninger i det private de seneste par år, og det er meget glædeligt at se, at den generelle fremgang i det private erhvervsliv nu for alvor også kan ses på lønningerne,« siger hun.

Største lønstigninger ved jobskifte

I samme periode – september 2017 til september 2018 -  er forbrugerprisindekset steget med 0,6%, så der er tale om en pæn reallønsstigning. En privatansat, der sidder i samme stilling som sidste år, har gennemsnitligt haft en lønstigning på 4,2% det sidste år. De, der har skiftet job, har opnået en lønstigning på gennemsnitligt 11,2 procent. Det bekræftet det generelle billede af, at de største lønstigninger opnås i forbindelse med jobskifte.

Gennemsnitslønnen for privatansatte var i september måned 2018 på 48.201 kr. inklusiv pension.

Download lønmagasinet for privatansatte 2018 her