Kommunal OK18-aftale

27-04-2018 af

Der er indgået aftale på det kommunale område. Aftalen indeholder blandt andet en overenskomstmæssig sikring af frokostpausen, fjernelse af privatlønsværnet og en lønudvikling svarende til det private område.

Det lykkedes at blive enige om en aftale på det kommunale område fredag den 27. april. Aftalen betyder en overenskomstmæssig sikring af spisepausen, fjernelse af privatlønsværnet og en lønudvikling svarende til det privates lønudvikling. Og så er der opstået enighed mellem KL og lærerne om lærernes arbejdstid, hvor der nedsættes et kommissorium.

- Vi holdt sammen, vi holdt ord, og vi holdt ud - og det har skabt de resultater, vi nu står med, siger Akademikernes formand Lars Qvistgaard.

BF's formand Tine Segel er meget glad for, at det er lykkedes at nå frem til en aftale.

- Jeg er først og fremmest eget glad for resultatet. Og min første tanke går til alle BF's medlemmer, der har været med til at sikre dette forlig med aktioner over hele landet. Jeg er meget stolt over, at BF's medlemmer og BF's faner har været så synlige, for det er jo dette kæmpe arbejde, der har været med til at sikre, at vi nu endelig har fået en aftale i hus. Nu håber jeg virkelig, at vi også når i mål med en aftale på det regionale og statslige område, siger Tine Segel.

Med aftalen er de varslede konflikter på det kommunale område udsat, indtil medlemmerne har taget stilling til aftalen.

Se Akademikernes nyhed om OK18-aftalen på det kommunale område her.