Ny cyberstrategi skal sikre borgere og virksomheder

24-05-2018 af
Regeringen vil med en ny strategi for cybersikkerhed styrke danskernes IT-kompetencer og gøre de offentlige, digitale løsninger sikrere.
25 initiativer og 6 målrettede strategier vil regeringen igangsætte for at gøre offentlige myndigheder, virksomheder og borgere mere resistente over for cyberangreb. 

En informationsportal til oplysning og uddannelse af borgerne, tilpasning af lovgivningen på cyberområdet og strategier, som skal beskytte danskernes personoplysninger, er på programmet i regeringens National strategi for cyber- og informationssikkerhed

Mens mange af initiativerne har fokus på at sikre politi, styrelser og andre offentlige institutioner, er der også en række af dem, som har fokus på oplysning og uddannelse af borgerne både via uddannelsessystemet og gennem generelle oplysningsindsatser. Og netop i forhold til at nå borgerne, er bibliotekerne og bibliotekarerne oplagte samarbejdspartnere, når strategien skal implementeres, mener Bibliotekarforbundet. 

Regeringen vil i den nye strategi blandt andet: 

1. Igangsætte en samlet indsats i uddannelsessystemet med kampagner, videre- og efteruddannelses-forløb rettet mod undervisere, elever og studerende. 

2. Etablere en dynamisk informationsportal til borgere og virksomheder med værktøjer og guides til bedre informationssikkerhed og databeskyttelse.  

3. Lave landsækkende oplysningsindsatser med det formål at oplyse borgere og virksomheder om, hvordan de færdes sikkert på nettet. 

4. Ændre lovgivningen på området, så Center for Cybersikkerhed får bedre mulighed for at opdage og stoppe cyberangreb.

Regeringen har afsat 1,5 milliarder kroner til den nye nationale strategi.