Ny ferielov giver nyuddannede ret til at holde ferie med løn

29-01-2018 af
Alle lønmodtagere skal have ret til betalt ferie – også nye på arbejdsmarkedet. Det er udgangspunktet i aftalen om en ny ferielov, som træder i kraft i 2020.
Hvis man ansættes i et nyt job, har man ret til at optjene ferie fra dag ét. Det er resultatet af den nye ferielov vedtaget af alle Folketingets partier.

Indtil nu har man skulle vente i op til 16 måneder for at kunne holde ferie med løn, men med den nye lov, der træder i kraft i 2020, får alle ansatte deres optjente ferie til rådighed månedsvis i stedet for at få den forsinket i én klump 1. maj.

Hvis man eksempelvis bliver ansat per 1. september og vil holde en uges ferie i december, kan man bruge fem af de feriedage, man har optjent i sine første tre måneder i jobbet. Hver måned optjenes 2,08 feriedage, så man allerede i december i alt har seks feriedage til rådighed.

Ferielov i strid med EU-direktiv
I 2014 vurderede EU-Kommissionen, at de danske regler var i strid med EU's arbejdsmarkedsdirektiv. Direktivet slår nemlig fast, at lønmodtagere har ret til fire ugers betalt ferie om året. Og det har man ikke som nyansat i Danmark. 

Derfor blev der nedsat et udvalg bestående af arbejdsmarkedets parter, som skulle komme med et forslag til justering af ferieloven. Aftalen om den nye lov tager direkte udgangspunkt i de anbefalinger, regeringen i august 2017 fik overleveret af udvalget. 

Inden den nye ferielov træder i kraft, bliver der indført en ”overgangsordning”, som skal sikre, at overgangen mellem den nuværende og nye ferieordning sker så smidigt som muligt.

Få overblik over de nye regler i denne film fra Beskæftigelsesministeriet.