Nyt bogpanel skal følge litteraturen

06-12-2018 af

Et nyt bogpanel nedsat af kulturminister Mette Bock skal holde øje med bogens og litteraturens udvikling i Danmark 2019-22. Fokus bliver især på børn, læsevaner og digitalisering.

I Danmark udgives der bøger som aldrig før, og det er positivt. Samtidig er der god grund til at følge udviklingen af litteraturen og bogen nøje. Det er en del af baggrunden for, at kulturminister Mette Bock har nedsat et nyt bogpanel, der især skal have fokus på børn, læsevaner og digitalisering. 

Litterære oplevelser i sociale fællesskaber

Formanden for Bogpanelet bliver professor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet Anne-Marie Mai, og hun mener, at danskernes læsevaner er et område, som det er nødvendigt at blive klogere på:

»Med til udviklingen hører også, at vi i stigende grad mødes omkring litterære oplevelser i sociale fællesskaber. Det er netop i dette felt af muligheder og udfordringer, at Bogpanelet skal kaste lys på bogens udvikling i Danmark,« siger Anne-Marie Mai i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Det nyoprettede bogpanel erstatter det afgående Bog- og Litteraturpanel.

Bogpanelets øvrige medlemmer er fem andre forskere, der har deres respektive specialer inden for børn, litteratur, kultur og formidling.  Medlemmerne er:

• Lars Handesten, lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet
• Nina Christensen, professor ved Center for børnelitteratur, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet
• Rasmus Grøn, lektor ved Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet og tidligere medlem af Bog- og Litteraturpanelet
• Rasmus Helles, lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet
• Stine Reinholdt, ph.d. og forskningsmedarbejder ved Nationalt Videncenter for Læremidler, Odense

Fakta om Bogpanelet
Bogpanelet er nedsat for perioden 2019 til og med 2022. Panelet består af seks forskere inden for litteraturens kredsløb, blandt andet inden for litteratursociologi, digitalisering, børn og læsning. 

Læs mere om Bogpanelet