OK18-forhandlinger går nu i gang

23-01-2018 af
Forhandlingerne om de offentlige overenskomstforhandlinger på alle 3 forhandlingsområder - stat, kommuner og regioner - starter i dag, fordi der er kommet gang i forhandlingerne mellem lærerne og KL på det kommunale område.

Efter et møde søndag på KL-området kan det nu konstateres, at KL er indstillet på at forholde sig til konkrete elementer i en arbejdstidsaftale for lærerne. Derfor kan alle øvrige OK-forhandlinger nu sættes i gang.

Formanden for AC, Lars Quistgaard, siger i forbindelse med opstarten af forhandlingerne: 


- Nu indledes der forhandlinger af alle krav på alle arbejdsgiverområder, herunder af den betalte spisepause, af ligeløn og lavtløn og om privatlønsværnet. Afslutningen af forhandlinger afhænger således af positive løsninger på disse temaer, på undervisningsområdet, samt i forhold til øvrige afgørende krav vedrørende bl.a. lønudvikling.

BF’s formand Tine Segel er enig med Lars Quistgaard: 

- Det er godt, at der nu kommer gang i forhandlingerne på alle områder, men vi ved også godt, at forhandlingerne kan blive svære og langvarige, og at der stadig er en vis risiko for, at det ender med en konflikt.


BF’s formand fører BF’s egne forhandlinger omkring forbundets specielle krav, og deltager herudover også i de centrale AC-forhandlinger.


BF forventer at præsentere de specielle krav over for de kommunale arbejdsgivere torsdag den 25. januar.