OK18 endte med en løsning for alle

30-04-2018 af
Først lykkedes det parterne på det kommunale område at indgå en aftale. Dernæst fulgte regionerne, og til sidst fandt man også en fælles løsning på det statslige område.

OK18-forhandlerne foran Forligsinstitutionen. Foto Philip Davali

»OK18 er nu landet på alle områder og vi kan sige at vi har fået #enløsningforalle. Det har været en lang og sej rejse - men fællesskabet og sammenholdet har båret hele vejen.  Tak!!  Nu skal der de kommende dage læses forligstekster og I skal have resultatet ud til afstemning. Vi ses!«

Sådan skrev BF’s formand Tine Segel blandt andet på BF’s BFairOK18-facebookgruppe lørdag den 28. april, hvor en statslig OK18-aftale afsluttede de meget langvarige og svære OK18-forhandlinger.

- Jeg har hele tiden troet på, at det ville ende med en løsning. Ingen ville vinde ved en konflikt. Men det har været et meget langt og svært forløb, og det har haft stor betydning for resultatet, at vi stod skulder ved skulder og blev ved med at kæmpe for en løsning for alle, siger Tine Segel.

 - Jeg vil gerne takke vores centrale forhandlere for det store arbejde, de har gjort for fællesskabet, og så især vil jeg takke BF’s medlemmer, der har været enormt synlige, seje og aktive over hele landet. For mig som formand har det betydet meget, at jeg har haft så stor opbakning fra BF’s medlemmer.

BF skal nu – når aftaleteksterne er klar – læse de præcise detaljer i aftalerne for akademikerne på de tre områder. Positivt er det blandt andet, at aftalerne indeholder en overenskomstmæssig sikring af spisepausen for alle akademikere på alle tre områder og en afskaffelse af privatlønsværnet. Desuden skal de specielle forhandlinger på det kommunale område på plads. Her fortsætter forhandlingerne frem til 11. maj. 

Slutteligt sendes OK18-aftalerne til urafstemning blandt medlemmerne.

BF vil løbende informere om den videre proces på bf.dk/OK18