Stærke faglige stemmer tager ordet

30-01-2018 af
Med overskrifter som ”Der er ikke noget hendøende over biblioteket”, ” Uden de rette bøger svigter vi de læsesvage voksne” og ” Bring bibliotekarerne tilbage i den litterære debat” har flere af BF’s deltagere på meningsdanneruddannelsen i den forgangne uge markeret sig i aviserne.
"Jeres personlige historier og vinkler er jeres mest effektfulde greb, når I skriver”, sagde uddannelseschef Kristian Birk fra Tænketanken Cevea, da han forrige weekend underviste det første hold af bibliotekariske meningsdannere. 

Siden har flere af deltagerne i debatindlæg netop fortalt deres personlige oplevelser som bibliotekarer og sat ord på deres egne holdninger til, hvordan bibliotekarerne bedst bruger deres faglighed.


I Weekendavisen opfordrede studerende Anna Arendse Thorsen til, at bibliotekarerne i højere grad inviteres med tilbage i den litterære debat. ”Det er bibliotekarerne der varetager den daglige litteratursamtale – derfor skal de også repræsenteres i den finkulturelle litterære debat”, skrev hun.

I Politiken efterlyste bibliotekar Claus Jacobsen en seriøs debat om fremtidens biblioteker. Han er træt af påstanden om biblioteket som hendøende og bibliotekaren som overflødig. ”Jeg oplever ikke biblioteket som hendøende. Til gengæld ser jeg en masse mennesker, der ville mangle noget hvis jeg, mine kollegaer og biblioteket fra den ene dag til den anden forsvandt”, skriver han.


I Jyllands-Posten satte Marie Engberg Eiriksson fokus på manglen på materialer til landets 600.000 læsesvage voksne. ”Skal vi hjælpe de voksne læsesvage, skal vi sørge for, at der er gode, lette voksenbøger og nok af dem. Der er enkelte forlag i Danmark, der udgiver titler til målgruppen, men det er mere for hjerteblod end for fortjeneste, hvilket betyder, at der ikke udkommer titler nok”, skrev hun.

BF samler debatindlæg skrevet af meningsdannerne og bragt i aviserne her.