Nyheder 2019

 
25.03.2019
Uddannelsesbibliotekarer på programmet på Danmarks Læringsfestival

Bibliotekarer på uddannelsesinstitutioner kan bidrage med særlige kompetencer i forhold til bl.a. informationssøgning, kildekritik, digital dannelse og studieteknik. 


22.03.2019
Kvalitet på uddannelserne koster
Massive besparelser på uddannelse har alvorlige konsekvenser for kvaliteten af uddannelserne. Derfor har Fagbevægelsens Hovedorganisation igangsat en kampagne imod nedskæringer på uddannelsesområdet, og BF støtter op.
18.03.2019
Biblioteker er mest troværdige
En ny Megafonmåling viser, at danskerne opfatter biblioteker som kilden til den mest troværdige information, når de opsøger viden.
15.03.2019
Biblioteksledere skal blande sig i debatten
Bibliotekschef ved Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne Jeppe Bjørn mener, det er nødvendigt, at biblioteker og biblioteksledere i langt højere grad involverer sig i den offentlige debat om bibliotekernes fremtid. 

15.03.2019
Nye arrangementer for ledere

Brug foråret på at styrke dine lederevner med BF’s arrangementer, hvor du kan blive klogere på din faglighed og din rolle som leder.


13.03.2019
Livlig debat på #Deldinløn konference
BF var med til konferencen "Ligeløn - sig det højt" på Christiansborg som en del af #Deldinløn-kampagnen. Fokus var på ligeløn og lønåbenhed med bl.a. indslag fra forskere og paneldebatter.
07.03.2019
Biblioteker får topscore hos danskerne
Biblioteker er sammen med museer blandt de kulturinstitutioner, som danskerne sætter særligt pris på. Samtidig mener hele 80 procent, at de bør støttes økonomisk.
28.02.2019
BF tager del i #Deldinløn-kampagne

Nu skydes kampagnen #Deldinløn i gang, hvor BF sammen med 28 andre organisationer sætter fokus på lønåbenhed og ligeløn.


26.02.2019
Flere akademikere kommer i job
Nye ledighedstal fra Akademikerne viser, at ledighedstallet for akademikere har fået et nøk nedad.
25.02.2019
Forstå den nye ferielov
Med den nye ferielov ændres optjening og afvikling, så du kan holde ferie samtidig med, at du løbende optjener ferien – den såkaldte samtidighedsferie.
20.02.2019
Biblioteket som brobygger
BF’s faggruppe BITA holder temadag og generalforsamling den 14. marts i Odense. Hør blandt andet forfatteren til Omar og de andre – vrede unge mand mænd og medborgerskab, fortælle om udfordringerne med radikalisering og bander.
14.02.2019
Kritik af Akademikernes A-kasse
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) kritiserer i en afgørelse Akademikernes A-kasse for ikke at have sikret en tilstrækkelig økonomistyring og –kontrol. Samt ikke at have ført tilstrækkeligt tilsyn omkring a-kassens tidligere direktør. STAR’s undersøgelsen af A-kassen blev netop iværksat efter afskedigelsen af a-kassens tidligere adm. direktør.
07.02.2019
BØFA-konference om nye kompetencer
Det er stadig muligt at tilmelde sig BØFA’s konference i marts og blandt andet få den nyeste viden om kommunikation på sociale medier og inspiration til nye formidlingsformer.
05.02.2019
Privatgruppen har valgt ny bestyrelse

BF's Privatgruppe holdt generalforsamling lørdag den 2. februar. Her blev Princip- og arbejdsprogrammet for de næste to år vedtaget, og Privatgruppen valgte ny bestyrelse.


29.01.2019
Rykkergebyr fra Tryg er en fejl
Medlemmer, der har ulykkesforsikring hos Tryg, har ved en fejl modtaget en rykker for betaling af deres ulykkesforsikring. Det er en fejl, som nu er rettet.
28.01.2019
"Man skal turde bevæge sig som leder"
For Pia Henriette Friis, der er formand for Bibliotekschefforeningen (BCF) og bibliotekschef ved Koldingbibliotekerne handler BCF's årsmøde om at stille skarpt på udviklingen og udfordringerne på biblioteksområdet og om at lade sig inspirere af forskellige former for ledelse.
24.01.2019
Folke- og forskningsbiblioteker skal byde hinanden op til dans
Folke- og forskningsbiblioteker skal samarbejde på tværs for at lære af hinanden og sætte fokus på bibliotekets kerneværdier, skriver to BF-medlemmer.
24.01.2019
Det betyder den nye ferielov for dig
Den nye ferielov har stor betydning for, hvordan man optjener og afholder ferie. Den nuværende ordning bygger på forskudt ferie, men den ændrede lov betyder, at man kan holde ferie i takt med, at man løbende optjener den.
17.01.2019
BF’s nye hovedbestyrelse

BF’s medlemmer sammensatte i slutningen af 2018 en ny hovedbestyrelse. Den mødes for første gang den 16. og 17. januar for at holde det første bestyrelsesmøde.


14.01.2019
Søg hjælp til et bedre psykisk arbejdsmiljø med SPARK
Kommunale arbejdspladser kan søge hjælp til at skabe et bedre psykisk arbejdsmiljø via SPARK.
14.01.2019
BF-medlemmer får fordelagtige priser hos Tryg
Bibliotekarforbundet har en aftale med Tryg forsikring om forsikringsprodukter til en fordelagtig medlemspris, og nu kan du selv beregne prisen på en forsikring hos TRYG digitalt.
10.01.2019
Ny bestyrelsesformand i Akademikerne A-kasse
Fredag den 4. januar valgte Akademikernes A-kasses repræsentantskab ny bestyrelse.04.01.2019
BF’ere får rabat på medlemskab hos TÆNK
Som medlem af BF kan du få 10% på et medlemskab af Forbrugerrådet TÆNK og få adgang til test og rådgivning.
04.01.2019
BF i medierne: Smertegrænsen for ubetjente biblioteker er nået
Debatten om fremtidens biblioteker fortsætter, og i et debatindlæg bragt i Berlingske d. 4/12 kommenterer stedfortrædende fmd. Jette Fugl på, at børn under 16 år ikke længere må komme på to biblioteker i Greve Kommune, hvor filialerne bliver ubetjente, for det har fået danskerne til at reagere.