BF tager del i #Deldinløn-kampagne

28-02-2019 af

Nu skydes kampagnen #Deldinløn i gang, hvor BF sammen med 28 andre organisationer sætter fokus på lønåbenhed og ligeløn.

Sammen med 28 andre organisationer sætter BF fokus på lønåbenhed og ligeløn med kampagnen #Deldinløn i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts.

Men lønåbenhed er både for kvinder og mænd, understreger BF's stedfortrædende formand Jette Fugl.

"Det er en kerneopgave for fagforeningerne at sætte fokus på ligeløn, for det er godt gammeldags uretfærdigt, når vi aflønnes forskelligt for at gøre præcist det samme stykke arbejde. Det gælder både for kvinder og mænd, for når vi ikke har ligeløn, går det ud over hele familien. Men skal vi opnå ligeløn kræver det, at vi taler åbent om vores løn. Derfor er kampagnen #Deldinløn en mærkesag for fagbevægelsen og derfor står de faglige organisationer bag, skriver hun i en leder i fagmagasinet Perspektiv og tilføjer, at BF's mangeårige fokus på løn og offensiv lønpolitik går i lige linje til kampagnen.

Vigtigt at løfte i flok

Den seneste lønundersøgelse blandt BF'ere på det offentlige arbejdsmarked viser, at i kommuner tjener mænd i gennemsnit 562 kroner mere pr. måned end kvinder, hvilket svarer til en lønforskel på 2 procent. Værre ser det ud på statslige arbejdspladser, hvor mænd i gennemsnit tjener 1.576 kroner mere svarende til en forskel på i alt 4,3 procent. Ser vi på stillingsniveauer er billedet mere broget med lønforskelle på op til 10 procent mellem kønnene. Derfor er der bestemt noget at holde øje med blandt BF's medlemmer, selvom lønforskellen mellem kønnene er endnu større i visse andre fag og brancher.

"Håbet med kampagnen er, at de folkevalgte på Christiansborg vil lytte, gribe til handling og sikre en mere markant lovgivning på området. Skal det lykkes, må vi tage det lange, seje træk. Og vigtigst af alt: Vi bliver nødt til at løfte i flok", slutter Jette Fugl.