Biblioteker er mest troværdige

18-03-2019 af
En ny Megafonmåling viser, at danskerne opfatter biblioteker som kilden til den mest troværdige information, når de opsøger viden.
Når danskerne skal finde vej i informationsjunglen, foretrækker de at benytte sig af biblioteker. Det viser en ny Megafonmåling foretaget sammen med Danmarks Biblioteksforening. Danskerne er blevet spurgt til, hvilke medier, de opfatter som mest troværdige, når de skal navigere i informationssøgning, og her er svaret klart:

På en skala fra 1 til 10 ligger bibliotekerne på en klar førsteplads med 8,17 efterfulgt af radio og TV (6,28), dagblade i midten med (5,71) - kun lidt højere end Wikipedia. Google ligger omkring midten med 4.98, mens Youtube (2,78) og Facebook (2,48) ligger lavest.

Brug for bibliotekarer
Stedfortrædende formand i Bibliotekarforbundet Jette Fugl glæder sig over nyheden:

- Det viser med al tydelighed, at der er brug for biblioteker og dygtige bibliotekarer, der hjælper danskerne med at finde rundt i bombardementet af informationer. Evnen til at navigere i sande og falske oplysninger for eksempel ved at kunne identificere fake news er vigtigere end nogensinde, og i den sammenhæng er informationsspecialister og bibliotekarer helt uundværlige, siger hun.

Derfor ser hun også frem til den kampagne om bibliotekers vigtige plads i det danske samfund, som Danmarks Biblioteksforening kører.

Læs mere om det her

Læs mere om undersøgelsen her