Livlig debat på #Deldinløn konference

13-03-2019 af
BF var med til konferencen "Ligeløn - sig det højt" på Christiansborg som en del af #Deldinløn-kampagnen. Fokus var på ligeløn og lønåbenhed med bl.a. indslag fra forskere og paneldebatter.
DelDinLønKampagne

Repræsentanter fra de 29 organisationer bag #Deldinløn kampagnen, politikere og forskere var blandt de fremmødte til konferencen ”Ligeløn – sig det højt” i Fællessalen på Christiansborg d.8. marts. Konferencen var kulminationen på en kampagne, hvor organisationerne bag har sat fokus på lønåbenhed og ligeløn. På programmet var blandt andet en paneldebat, der tog udgangspunkt i spørgsmålet ”Er uligeløn overhovedet et problem?”, og med i panellet sad række meningsdannere og politikere, herunder ligestillingsordførerne Rasmus Horn Langhof (S) og Trine Torp (SF), Jo Krøyer, der er forsker og studieleder ved Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet, underdirektør hos Dansk Industri Steen Nielsen og specialkonsulent hos CEPOS Jonas Herby. Allerede ved det spørgsmål skiltes vandene, idet Jonas Herby ikke ser ulige løn som et problem, mens det modsatte gjaldt for størstedelen af de andre i panelet. 


Vi kan ikke lade tiden råde selv 

Senere på dagen blev der talt om løsningsforslag på problemet, og her mente Steen Nielsen, Dansk Industri, at det især er kvinderne, der kan gøre noget for at hæve deres lønniveau:

»Det handler om, at mange flere kvinder skyder brystet frem og beslutter sig for at tage et fornuftigt uddannelsesvalg og nogle valg i forhold til job og karriere, som kan udløse de potentialer som mange kvinder har. Det er velkomment fra virksomhederne og vil være en kæmpe gevinst for vores samfund. De kvinder, der træffer de valg, skal nok få det samme i løn som deres mandlige kolleger,« lød det fra Steen Nielsen.

Den vurdering var næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Majbrit Berlau, der samlede op på debatten og takkede for en spændende og omfangsrig debat, ikke enig i:

»Fra alle os, der har deltaget i #Deldinløn skal der ikke herske tvivl: Der er ulighed i løn på det danske arbejdsmarked – i forklaret uligeløn, som handler om et kønsopdelt arbejdsmarked, men også en uforklaret lønforskel. Uagtet om det er det ene eller det andet, er den uretfærdig, og vi skal gøre noget ved det. Vi kan ikke lade tiden råde selv,« sagde hun.

Handling bag ordene
Majbrit Berlau understregede, at hun ikke mener, at ulige løn kan afskaffes ved, at kvinder tager andre uddannelser:

»Går vi 50 år tilbage, sagde man, at tog kvinderne bare en uddannelse, ville vi undgå uligheder. Men nu er vi rigtig godt uddannede og førende og alligevel er der ulighed. Det er ikke individuelle årsagsforklaringer, der skal til, men strukturelle barrierer.«

Konkret pegede hun på tre områder, der skal sættes ind på: Flere fædre skal tage en større del af barslen, der skal brydes op med det kønsopdelte arbejdsmarked, og der skal udvikles på lønstatistikker og skabes en åben kultur på arbejdspladser, så man kan dele sin løn og dermed nedbryde det tabu, som i høj grad er med til at opretholde ulighed.

”Presset på Christiansborg er stort: Vi forventer forandringer, og vi påtager os også et ansvar. Vi siger, at vi bor i et land, hvor vi er ligestillede. Det siger toppolitikere, når de rejser ud i verden, og det siger vi til hinanden, når vi taler om, hvad det er at være dansk. Vi vil rigtig gerne have ligestilling, og vi vil rigtig gerne have handling bag ordene, for det er det, vi alle skal stræbe efter,” sluttede hun.