Konference for studerende: Den digitale humanist

Kom med til BF's konference, hvor vi sætter fokus på DEN DIGITALE HUMANIST

LØRDAG DEN 28. OKTOBER 2017 kl. 11 til ca. 22
SOHO + NOHO i Kødbyen, København

Vi får en række bud på, hvor vores faglighed bevæger sig hen. Hvor er du henne i den fremtidige digitale virkelighed? Hvordan kan din særlige kombination af professionskompetencer og generalistkompetencer bidrage til at opbygge ’kulturel intelligens’, mens ‘kunstig intelligens’ mere og mere viser sin styrke?

Konference for studerende - Den digitale humanist

Tilmeld dig konferencen

Vi åbner for tilmeldinger fredag den 15. september 2017 kl. 18.00. Pladserne fordeles efter ”først-til-mølle” - begrænset antal deltagere.


PROGRAM:

10.30

Ankomst og indskrivning

11.00

Jakob Stegelmann - Foto: Ursula TaylorVelkomst
Tine Jørgensen, formand for BF, byder velkommen og introducer dagens konferencier, Jakob Stegelmann, redaktør og vært på Troldspejlet på DR

11.20

Katrine Emme ThielkeSpejlet: Den digitale humanist ifølge Thielke og Stegelmann
Katrine Emme Thielke, digital rådgiver og ekstern lektor på Københavns Universitet holder oplæg og går i dialog med Jakob Stegelmann

12.00

Frokost

13.00

David Budtz PedersenKulturel intelligens i en digital tidsalder
Ved David Budtz Pedersen, professor mso, forskningsleder ved Humanomics Research Centre ved Aalborg Universitet

14.00

Dorte ToftDe nye teknologiers ændring af næsten alt
Ved Dorte Toft, journalist og forfatter

15.00

Jens-Erik MaiEn fremtid uden digitalitet
Ved Jens-Erik Mai, institutleder og professor på Det Informationsvidenskabelige Akademi, Københavns Universitet

15.20

Workshop: Min digitale fremtid

16.00

Paneldebat med Budtz Pedersen, Toft og Mai

16.30

"It’s Alive!” : Kulturformidlingens fremtid i spændingsfeltet mellem triumf, succes, panik og angst!
Jakob Stegelmann runder konferencen af med udgangspunkt i Dr. Frankensteins udødelige ord!

16.55

Opsamling og afrunding

17.00

Pause ... vi går til NOHO

18.00

Middag, cocktails og hygge på NOHO


PÅ KONFERENCEN MØDER DU:

Jakob Stegelmann, redaktør og vært på Troldspejlet på DR
Jakob Stegelmann har siden 1970'erne beskæftiget sig indgående med populærkultur som animation, computerspil, tegneserier, fantasy og science fiction. I 1980 startede Jakob TV-programmet "Så er der tegnefilm" på DR, og 1989 fulgte "Troldspejlet", der har kørt lige siden. Med sin helt egen tilgang til populærkulturens univers formår han at sætte emner som computerspil, tegnefilm og science fiction på dagsordenen, så tilskuerne bliver klogere, samtidig med at underholdningsværdien er i top.

Ved siden af sit tv-arbejde har Jakob skrevet bøger om f.eks. Carl Barks, Walt Disney og populærkultur generelt ("Truslen fra det ukendte", "Gyldendals Tegneserieleksikon", "Filmårbogen" m.fl.). Og han har på skift været tilknyttet aviser som Berlingske Tidende, BT og senest Jyllands-Posten, hvor han i dag anmeldelser tegneserier.

Katrine Emme Thielke, digital rådgiver og ekstern lektor på Københavns Universitet
Katrine Thielke rådgiver om kommunikation og markedsføring i den digitale verden. Hun er uddannet på Informationsvidenskab, Aarhus Universitet, og har arbejdet i det private, på bureau og i det offentlige med at skabe sammenhæng mellem forretning og kommunikation.

Katrine er ekstern lektor på Københavns Universitet, og underviser på DMJX (diplom) i “Sociale medier i strategi og kommunikation”. I Katrines egen virksomhed laver hun kommunikationsstrategier (inkl sociale medier), indholdsstrategi, digital strategi og laver en række projekter der handler om at få lavet alt det arbejde, der nu en gang står i strategien. Læs mere om Katrine på emme.dk, hvor hun har blogget siden 2002.

David Budtz Pedersen, professor mso, forskningsleder ved Humanomics Research Centre ved Aalborg Universitet
David Budtz Pedersen er professor mso ved Aalborg Universitet og er forskningsleder på det tværfaglige projekt Humanomics, der bl.a. ser på relationer mellem humaniora, naturvidenskab og samfundsvidenskab.

Han har inden sin forskningskarriere tidligere arbejdet i Uddannelses- og Forskningsministeriet, og han kender derfor også forskningsverdenen fra flere vinkler. David er også med i en række internationale forskningsprojekter, herunder Euroscience og Working Group on the Future of Humanities. Han har udgivet en række artikler og bøger om forskning og effekter af forskning.

Dorte Toft, journalist og forfatter
Dorte Toft er journalist og forfatter med størst fokus på fremtidens teknologier, ikke mindst robotter og kunstig intelligens, men hun har også fokus køn, plattenslagere og medier.

Toft begyndte sit arbejdsliv som programmør, men efter godt syv år skiftede hun til journalistuddannelsen. I dag skriver hun blandt andet for Politiken, Computerworld og Kommunen. Tidligere havde hun gennem ti år en fast blog hos Berlingske Business, og den spillede vis rolle for storsvindleren Stein Baggers fald. På CV'et står bl.a. også Dagbladet Børsen, KMD, DR og Udenrigsministeriet. Hun er medforfatter til bøgerne ”Bedrag – IT Factory, grådighed og magtsyge” og ”Lykkelig i Nørdland – Hvem bygger fremtiden?”. Begge udkom på Gyldendal i 2009.

Jens Erik Mai, institutleder og professor på Det Informationsvidenskabelige Akademi, Københavns Universitet
I sin forskning og undervisning er han optaget af en fremtid med overvågning og digitale medier drevet af personlig information, hvordan vi skaber mening i en pluralistisk verden af kaos og filter bobler, og hvordan vi kan stole på information and dets kvaliteter hvis information bare er tegn skabt til at kommunikere med. Han er uddannet fra Danmarks Biblioteksskole og University of Texas at Austin. Website: www.jenserikmai.info.


Meld dig ind og få hele oplevelsen for 195 kr

Pris for BF-studentermedlemmer: kun kr. 195,-

Pris hvis du ikke er medlem: kr. 1.995,-

Hvis du skaffer et nyt BF-studentermedlem, som køber billet til konferencen, deltager du gratis!


VENUES
Konferencen finder sted i New Yorker-inspirerede rammer i SOHO’s unikke konferencevenue og senere på dagen til middag i en helt special atmosfære på NOHO, hvor du også får serveret Kødbyens bedste cocktail.

SOHO og NOHOSOHO
Flæsketorvet 68,1
1711 København V

NOHO
Flæsketorvet 26-28
1711 København V

SOHO 

Konferencen for studerende er arrangeret af Bibliotekarforbundet.

BF