Fra studie til job

Din karriere begynder allerede, mens du læser. De valg du træffer i din studietid har stor betydning for, hvad du kommer til at arbejde med, når du er uddannet, og hvor hurtigt du kommer i job.

Hvis du først begynder at tænke på arbejdsmarkedet, når eksamensbeviset er i hus, så er du for sent ude. Din karriere begynder allerede, når du starter på studiet. De fag, du vælger, de netværk, du indgår i, og det du laver i din fritid kan få indflydelse på dit fremtidige arbejdsliv. Så er det nu, du skal i gang.

Akademikerne udgav i 2010 rapporten Det frie valg eller det frie fald. Konklusionerne i rapporten er klare: 

  • At få et relevant studiejob er det bedste, du kan gøre, hvis du gerne vil undgå at blive ledig efter studiet. 
  • Hvis du har et relevant studiejob er det mindre vigtigt, om du har studeret længere end den normerede tid. 
  • Det er kun vigtigt at få høje karakterer, hvis du ikke har haft et relevant studiejob, eller hvis du drømmer om en karriere som forsker. 
  • Du skal begynde din jobsøgning, før du bliver færdig.
  • Du har ikke mindre risiko for at blive ledig, hvis du tager praktik eller studieophold i udlandet. Men du kan lære meget af det. 

Få hjælp i Bibliotekarforbundet

Mangler du inspiration til, hvordan du skriver en god ansøgning eller et overskueligt cv, er der hjælp at hente på Bibliotekarforbundets karrieresider om jobsøgning.

Søger du studiejob, kan du som studentermedlem altid få feedback på din ansøgning og dit cv af Bibliotekarforbundets karrierekonsulent. Send ansøgning, cv og jobopslaget til karriere@bf.dk