Vejviser for sociale medier
16.03.2018

DR’s medierapport fra 2017 er en god indikator for, hvilke retninger I skal tænke jeres sociale medier.

Bliv klogere sammen med de studerende
12.03.2018

De studerende bag Center for Signifikante Oplevelser på INF inviterer alle BF-medlemmer til gratis at deltage i deres arrangementer i foråret. Man kan blandt andet være med til en debat om mødet mellem fakta og fiktion, og om hvad det kan gøre for formidlingen.

»Jeg interesserer mig ikke så meget for bøger mere«
02.03.2018

Det er en udfordring at få børn til at blive ved med at læse, når de bliver større. Det står klart både i rapporten om børns læsevaner, der udkom i efteråret 2017 og til konferencen »En generation af stærke læsere«, der blev afholdt d. 28. februar 2018. 

Lovforslag vil give bedre adgang til litteratur for personer med syns- eller læsehandicap
23.02.2018

Det skal være nemmere at fremstille og distribuere litteratur i formater, der er tilgængelige for personer med syns- og læsehandicap, også i forhold til udenlandsk skøn- og faglitteratur.

Finnerne bruger deres biblioteker mest
21.02.2018

En ny rapport fra Nordisk Ministerråd, State of the Nordic Region, analyserer nøgletal fra de nordiske lande. På biblioteksområdet viser analysen, at finnerne bruger bibliotekerne mere hyppigt end indbyggerne i de øvrige nordiske lande.

 

Er jeg mon den næste, der ryger?

Fyringer går ikke kun ud over dem, der er blevet fyret. De kolleger, der bliver tilbage, kan også blive stærkt påvirkede, og det er ledelsens opgave at tage hånd om dem, skriver forfatterne til bogen Ledelse efter fyringer.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Beretning om BOBCATSSS-konferencen i Riga 2018

07.03.2018

Syv studerende fra Institut for Informationsstudier besøgte i januar konferencen BOBCATSSS, som hvert år arrangeres af studerende ved biblioteks- og informationsvidenskab i regi af mindst to universiteter. I år bestod samarbejdspartnerne af Letlands Universitet og Eötvos Loránd Universitet i Budapest. Årets tema var »The Power of Reading«, en metaforisk overskrift, som forenede de deltagendes opmærksomhed over en tre dage lang konference i Riga, Letland, om at bidrage med at udvide den superkraft, som læsning udgør.

Fra småt brændbart til genbrug

05.02.2018

Glæden ved formidling af bøger har været én af de største glæder i mit arbejdsliv, og det savnede jeg, da jeg gik på efterløn. Heldigvis var der brug for en frivillig til at tage sig af bøgerne i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Søborg.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Highlights fra REN Research – Nordisk Researchkonference 2017

31.01.2018

Tre medlemmer af Mediegruppens bestyrelse har været tre dage i Oslo til konference om research set fra journalister og bibliotekarers vinkel. Med hjem fik de søgetips, ny inspiration og et indblik i, hvor forskelligt man arbejder med eksempelvis metadata i de forskellige nordiske mediehuse.

Er jeres bibliotekstilbud på den kommunale læringsplatform?

31.01.2018

Er du usikker, så tjek op på spørgsmålet, herunder om I har fået forfatter- eller lærerrolle på den kommunale læringsplatform. Alle kommuner har nu valgt læringsplatformen, og den er i dag lærernes daglige værktøj. Tilbud, der er oprettet direkte i læringsplatformen, står langt stærkere end bibliotekstilbud i foldere og diverse Åben Skole-portaler.