Vibeke Johansen, der er en af de tre nominerede til litteraturformidlerprisen, står bag Krimimessen i Horsens. Arkivfoto

Blixenprisen til årets formidler uddeles på fredag
17.05.2017

Blixenprisen hylder den danske litteratur. Som noget nyt i 2017 har litteraturformidlerne også fået deres egen pris. 

Arkivfoto Jakob Boserup

40 millioner til algoritmeforskning
10.05.2017

København bliver centrum for international forskning i algoritmer. Målet er at gøre vores søgninger mere relevante, pålidelige og hurtigere. 

Nyt CMS-design, forbedret app og lovede bogforsider
10.05.2017

Danskernes Digitale Bibliotek gav en status på, hvilke digitale forbedringer der er på vej, til den årlige strategidag.

Foto Aalborg Universitet

Endnu et forskningsbibliotek på vej mod Det Kgl. Bibliotek
05.05.2017

Aalborg Universitet har indledt forhandlinger om en samarbejdsaftale med Det Kgl. Bibliotek vedrørende biblioteksservice. Tillidsrepræsentant Anna Marie Svenstrup stoler på, at ledelsen vil inddrage medarbejderne som lovet. 

 

Konflikter er et grundvilkår

Som bibliotekar på et folkebibliotek kommer man ikke uden om konflikter med brugerne. Men ved at håndtere dem på den rigtige måde kan vi styrke relationen og passe på os selv samtidig, fortæller Dorte Holmberg, der er underviser og mægler i Center for Konfliktløsning.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

En verden af Skam

18.05.2017

Bibliotekerne i Frederikshavn og Brønderslev har i 2017 fået penge fra Slots- og Kulturstyrelsen til et litterært projekt for unge i Danmark, Norge og Sverige. Projektet hedder »Ny Nordisk – Litteratur & fortælling« og har til formål at sætte fokus på litteratur og fortællinger fra unge i de tre nordiske lande.

Biblioteket kickstarter sproget i nordjyske børnehaver

17.05.2017

Kan biblioteket være med til at stimulere sprogudviklingen hos børnehavebørn og give dem en bedre indgang til uddannelsessystemet og livet som kulturforbruger? Det skal projektet Sprogstart undersøge, når Aalborg Bibliotekerne går sammen med Brønderslev Bibliotek, Daginstitutionen Bornholmsgade og Trygfondens Børneforskningscenter om at udvikle sproget hos børn i alderen 3-5 år.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Billedbogen – et medie der kan noget særligt

15.05.2017

Hvidovrebibliotekerne har i 2016 lavet et projekt om tidlig læsning med pædagoger fra tre institutioner. Formålet med projektet er at øge børnenes læsekompetence, og udvalgte moderne billedbøger bliver brugt til, at børn leger forskellige lege, tegner og designer figurer ud fra bøgerne og samtaler om dem. Aktiviteterne skal gøre børnene interesserede i billedbøgerne.

KultuRask – et kulturelt pusterum

03.05.2017

Sundhedscenter Viborg og Viborg Bibliotekerne har gennem tværsektorielt samarbejde bidraget i en aktuel sundhedsindsats og afprøvet et nyudviklet tilbud. Fokus var at skabe øget livskvalitet for sårbare borgere. Gennem faciliterede kulturelle oplevelser blev der skabt et rum for det fælles tredje, hvor deltagerne fik mulighed for at få et pusterum fra det, der er svært. Deltagerne oplevede på forskellig vis øget livskvalitet og fik undervejs behov for at lære hinanden at kende. Efterfølgende mødes flere af deltagerne i selvorganiserede grupper.