Folkebibliotekerne havde over 38 millioner besøgende i 2017. Arkivfoto Heidi Lundsgaard.


Bibliotekernes besøgstal stiger, mens antallet af årsværk er faldet
04.12.2018

Besøgstallet på folkebibliotekerne er steget fra 2016 til 2017. I alt havde de 38.311.000 besøgende i følge den nyeste biblioteksstatistik. 

MoBibben – flytbart minibibliotek – i en container
28.11.2018

MoBibben er et ubemandet bibliotek, indrettet i en container, som cirkulerer mellem fire landsbyer i Ringsted Kommune. Her kan man låne, aflevere og afhente materialer og tjekke samlingen, der løbende udskiftes.

Bliv klogere på årets børneudgivelser
27.11.2018

Hvilke udgivelser til børn og unge i 2018 gjorde indtryk? Og hvad er tendenserne på børneområdet? Det kan man blandt andet få svar på til IBBY’s statusmøde i januar 2019.

Formændene for DM, HK Stat og Bibliotekarforbundet til møde i Kulturministeriet for at tale om fremtidens forskningsbiblioteker. 


BF taler fremtidens forskningsbiblioteker i Kulturministeriet
22.11.2018

Den 21. november deltog BF’s formand Tine Segel i et møde i Kulturministeriet sammen med formændene for HK Stat og Dansk Magisterforening. De gav input til den arbejdsgruppe, der er nedsat for at se på fremtidens forskningsbiblioteker.

 

Arbejdsmarked: Gruppen ved bedre end chefen

En gruppe medarbejdere tænker bedre end den enkelte leder. Derfor bør man i højere grad gøre brug af medarbejdernes kollektive bevidsthed på arbejdspladsen, mener forfatterne til en ny bog.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Skrækfest i Odense trækker fulde huse i en fejring af det gode gys

12.12.2018

Om lokal forankring og kulturelle partnerskaber på tværs af medier. Om baggrunden for en horrorfestival og hvorfor en borgerinddragende indsats som denne er relevant for alle folkebiblioteker.

Helvedes forgård findes på biblioteket

05.12.2018

Stemningen har været dyster på Hovedbiblioteket den sidste halvanden måneds tid. Siden midt i oktober har Helvede indfundet sig på børnebiblioteket. I snart otte uger har der nemlig været fokus på Den Store Djævlekrig, som primært foregår under jorden i Helvede.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Arv er også de fortællinger, vi giver videre

19.11.2018

Bibliotekernes fornemste rolle er at sikre tilgængelig viden for alle, og ikke mindst at formidle denne viden. Men hvad gør man, når bibliotekernes fastformsmaterialer taber pusten? - Når et af de stærkeste medier, filmen, falder i udlån? På Stevns slår man sig sammen med andre stærke formidlere, som har store historier på hjerte. Med udgangspunkt i viden om kalk og kridt, dinosaurernes uddøen, verdensarv og lokal kulturhistorie har man formidlet historier til børn, og med hjælp fra en filminstruktør, givet børnene værktøjer til at formidle disse fortællinger videre.

Slip mig dit slimede bæst

09.11.2018

Randers Bibliotek har afholdt galakseløbet ”I Lukes fodspor” Det er et anderledes tilbud til skolerne på Skolernes Motionsdag. Prinsesse Leia er blevet taget til fange af den onde Jabba the Hut. 9 skoleklasser på mellemtrinnet var på et farefuldt løb, hvor de skulle samle penge til at frigive Prinsesse Leia. De skulle lave lyssværd og lære forskellige kampteknikker, de skulle løse quiz i biografen, finde skygger i Galaksen og meget mere.