BF-sag om afskedigelse af arbejdsmiljørepræsentant skal for Højesteret
15.11.2017

En principiel sag om beskyttelse af arbejdsmiljørepræsentanter i det private skal for Højesteret den 21. november. Det er Carlsberg og Dansk Industri, der har appelleret sagen efter at have tabt i Østre Landsret. 


Litteratursiden har fået nyt design
15.11.2017

Den 10. november fik Litteratursiden nyt design. Sitet er blevet mere intuitivt og brugervenligt, og bygger nu på DDB’s CMS, så bibliotekerne lettere kan integrere Litteratursidens indhold på egne hjemmesider.

Det nye navn - Institut for Informationsstudier - er en del af strategien for, hvordan studiet kan tiltrække og fastholde flere studerende, forklarer institutleder Jens-Erik Mai. (Foto Simon Klein-Knudsen)

IVA skifter navn til Institut for Informationsstudier
13.11.2017

Det Informationsvidenskabelige Akademi skifter 1. december 2017 navn til Institut for Informationsstudier. 
- Navnet skal signalere, at vi er et bredere studie end informationsvidenskab og fjerne forvirringen ved, at vi ikke hedder institut som andre fag på Københavns Universitet, siger institutleder Jens-Erik Mai om navneskiftet.

Arbejdsklimaet i Høje-Taastrup er forbedret
08.11.2017

Et betændt arbejdsklima og mistillid til ledelsen på Høje-Taastrup Kommunes biblioteker førte i foråret 2017 til et undersøgelsespåbud fra Arbejdstilsynet. I sommer stoppede bibliotekschefen, og i dag er der ikke længere nogen, der har ondt i maven af at komme på arbejde, fortæller tillidsrepræsentant Stine Vangdrup.


Fang fortællingen i hele Danmark
01.11.2017

Hvordan kan bibliotekerne udvikle formidling til børn? Det skal projektet Fang Fortællingen være med til at besvare. Ti biblioteker har skabt fysiske udstillinger til ti litterære værker, der skal på turné i hele landet.

 

Konflikter er et grundvilkår

Som bibliotekar på et folkebibliotek kommer man ikke uden om konflikter med brugerne. Men ved at håndtere dem på den rigtige måde kan vi styrke relationen og passe på os selv samtidig, fortæller Dorte Holmberg, der er underviser og mægler i Center for Konfliktløsning.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Bibliotekar med nyt perspektiv

15.11.2017

Efter at have læst på IVA i tre et halvt år var det tid til, at der skulle ske noget nyt. Vejen ledte mig til Indonesien ved hjælp af AIESEC (verdens største studenterdrevne organisation). Dér arbejdede jeg frivilligt sammen med ti andre unge fra hele verden med hver vores baggrund. Målet var at fremme indonesiske børns kulturelle forståelse og deres engelskkundskaber i projektet »Global Playground« i Yogyakarta.

Innovationspraktik – det virker, prøv det…

20.10.2017

Netværksdannelse, faglig sparring og innovation samlet i ét koncept: Som en del af den offentlige innovationspraktik tilbragte folkebibliotekar Rebekka Elmquist Nielsen fra Solrød Bibliotek to dage på Det Administrative Bibliotek (DAB). Her fortæller både praktikant og praktikvært Trine Fjordback Søndergaard om praktikopholdet.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Orakelmaskinen – få svar på (næsten) alt

20.10.2017

Som besøgende på kultur- og bevægelseshuset KU.BE kan du nu få svar på alle livets store spørgsmål. Biblioteket Frederiksberg har udviklet en »Orakelmaskine«, der kan forudsige fremtiden og give svar på alt det, der går ud over den menneskelige forstand. Orakelmaskinen henter sin viden og skønne citater fra bibliotekets mange værker og inviterer den besøgende til at møde litteraturen på en ny, sjov og legende måde. Formålet er at skabe interesse for litteraturen – gerne for dem, der ikke normalt bruger biblioteket.

”Hvad skal man med biblioteker? Hvis man gav folk nogle hundrede kroner hver, kunne de købe mange bøger henne i genbrugsbutikken…”

11.10.2017

Man tror næsten ikke sine egne ører. Men Martin Ågerup, direktør for den borgerlig-liberale organisation ved navn CEPOS, er helt sikker i sin sag: Hvis folkebibliotekerne ikke findes, vil andre entreprenører udfylde tomrummet. Der vil blive plads til både frivillige og kommercielle virksomheder, som under de nuværende forhold – det vil sige med unfair konkurrence fra de offentligt finansierede folkebiblioteker – ikke har tilstrækkeligt albuerum til at kunne operere rentabelt.