BF på Folkemøde
20.06.2018

BF’s formand Tine Segel deltog i en række debatter på årets folkemøde blandt andet om digital dannelse, datasikkerhed, biblioteker og kulturens rolle.

Hvordan skal bibliotekernes musiktilbud se ud?
13.06.2018

Hvad er brugernes behov for digital musikformidling, og hvilke samarbejdsmuligheder er der med partnere inden for kultur- og musikbranchen? Det skal undersøges i 2018.

Cepos må forklare sig efter biblioteksudtalelse
30.05.2018

I sidste uge påstod Cepos, at biblioteker trækker arbejdsudbuddet ned. Perspektiv samler op på debatten, hvor Cepos’ cheføkonom blandt andet måtte forklare sig i Radio24Syv.


Aalborgskolen havde indtil 2017 til huse på Frederik Bajers Vej. Arkivfoto Baghuset

Farvel til Aalborgskolen
17.05.2018

Torsdag den 21. juni holder Aalborgskolen farvelreception. Det bliver også den sidste dag, skolen holder åbent.


Dokumentarfilm om det omfattende liv på biblioteket
04.05.2018

Dokumentarfilm-ikonet Frederick Wiseman har lavet en tre en halv times lang dokumentarfilm om The New York Public Library, der dokumenterer det omfattende og varierede liv, som biblioteket har.


 

Blockchain

Blockchain - fremtidens sikre internet

En myg fanget i rav – noget alle kan se, men for altid forseglet – er en god metafor for blockchain-teknologien, der kort kan beskrives som sikker opbevaring af information, og som kan vise sig at være fundamentet til et mere sikkert (og decentralt) internet.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Fake News, alternative fakta, kildekritik, løgn og rygter

16.05.2018

Vi lever i en tid, hvor det i medierne, det være sig både i de traditionelle medier såsom aviser og nationale tv-stationer, såvel som på de digitale sociale medier, fyger om ørerne på os med buzz-ord som: Fake news, alternative fakta, den postfaktuelle æra og det postfaktuelle samfund. Men hvad betyder det, når noget er fake news eller alternative fakta?

Digital almendannelse forhindrer ungdommen i at blive til digitale dannelsesfilistre

16.05.2018

Artiklens kronikør argumenterer for, at Kierkegaard med citatet på det nærmeste forudsagde de digitale sociale mediers komme med mere end 125 år.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Projektet Den hemmelige skrift

16.05.2018

Projektet Den hemmelige skrift er et kulørt læringskoncept. Første fase af projektet (2017) er lavet i samarbejde med Munkevængets Skole.

Bibliotekaren guider eleverne gennem informations-junglen

19.04.2018

Multimodalitet i børnehøjde I foråret 2016 udviklede Professionshøjskolen Absalon (dengang UC Sjælland) og CFU i samarbejde med Vordingborg Bibliotekerne et projekt, der både skulle skærpe skoleelevers færdigheder inden for produktion af multimodale tekster og tjene som et eksemplarisk samarbejde mellem PLC’er (Pædagogiske Lærings Centre) og Folkebiblioteket.