Lønforhandling og lønstatistik

I Bibliotekarforbundet rådgiver vi dig om løn og lønforhandling. Din løn afhænger af flere forskellige faktorer, og vores konsulenter hjælper dig med at få overblik over lønniveau og krav, du kan stille til din ansættelseskontrakt.

Offentligt ansat
Er du offentligt ansat, forhandles din basisløn via de kollektive overenskomster. Herudover kan der forhandles tillæg. Tillæggene kan enten være faste eller individuelle og forhandles ved ansættelsen og derefter én gang om året. Din tillidsrepræsentant forhandler lønnen for dig. Hvis der ikke er en tillidsrepræsentant på din arbejdsplads, kan du kontakte Bibliotekarforbundet og få assistance.

Privat ansat
De fleste privatansatte har en individuel kontrakt og skal derfor selv forhandle løn og vilkår. Inden lønforhandlingen kan det være en stor hjælp at skaffe sig overblik over, hvad andre får i løn, og hvilke andre goder du kan forhandle dig til. I Bibliotekarforbundet vejleder vi omkring de krav, som det kan være en god idé at stille til ansættelseskontrakten.

Forhandlingsværktøjer: Lønstatistik og lønservice
Bibliotekarforbundet udarbejder årligt lønstatistik for både offentligt og privat ansatte. Lønstatistikken giver dig overblik over, om du får den løn, du er værd, og den har alle medlemmer adgang til. 

Under Rådgivning A-Z kan du læse om lønstatistik.

Bibliotekarforbundet tilbyder desuden lønservice for privatansatte. Det er et tilbud, der gør dig klar til den årlige lønforhandling, eller gør det nemmere for dig at vurdere din lønregulering, hvis du ikke har egentlige forhandlinger.

Hvis du tilmelder dig lønservice, får du oplysninger om løn- og prisudviklingen, sammenlignelige gruppers løn og personalegoder og ikke mindst nogle gode råd til, hvordan du kan gribe forhandlingen an.
Under Rådgivning A-Z kan du læse om lønservice


Få rådgivning

Kontakt Bibliotekarforbundet i dagtimerne mellem kl. 9.00 og 15.00, og få rådgivning af vores konsulenter om din situation.

Telefon: 38 88 22 33