Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
21.09.2017
BF i pressen: Børnebibliotekerne har været underprioriterede
Børn – især piger – læser mindre i deres fritid end tidligere viser en ny læseundersøgelse fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker. BF’s formand siger til Altinget, at nedprioriteringen af børnebibliotekerne mange steder kan være en af årsagerne.
20.09.2017
Sådan lander du studiejobbet. 3 gode råd.
Er du på jagt efter et studiejob, men har svært ved at komme i gang med ansøgningen? Så er der gode råd at hente fra BF’s karrierecoach Ricki Nielsen, som her giver dig tre gode råd til den gode jobansøgning.
19.09.2017
Bibliotekarformand: Der skal fokus på børns læselyst
En ny rapport fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker viser, at der er sket et fald i danske børns fritidslæsning og at en stor gruppe aldrig eller sjældent låner bøger på folkebiblioteket. En udvikling, som skal vendes, mener BF’s formand Tine Segel.
13.09.2017
BF i pressen: Tag de offentlige ledere og medarbejdere seriøst
- Vi skal tættere på borgeren, og afbureaukratiseringen skal i omdrejninger i den offentlige sektor. Sådan lyder budskabet i en kronik i Jyllandsposten den 11. september fra en række AC-fagforbund - heriblandt BF.
11.09.2017
BF sætter kulturpolitikken på dagsordenen
BF har i anledningen af kommunalvalgkampen inviteret kulturpolitikere til at skrive debatindlæg for at sætte fokus på betydningen af biblioteket som drivkraft i lokalsamfundet.
30.08.2017
Ny aftale sikrer bedre pensionsordning

Bibliotekarforbundet har efter en udbudsrunde i foråret 2017 forhandlet en ny, god pensionsaftale for forbundets offentligt ansatte på plads med PFA. Det betyder, at du får en forbedret ordning med flere fordele. Her kan du læse om de nye tiltag og se, hvad de betyder for dig. 


28.08.2017
BF i pressen: Vi skal blive klogere på vores rolle i fremtiden
Under Kulturmødet Mors fangede Altinget BF’s formand til en voxpop, hvor hun fik lejlighed til at fortælle om sine ønsker for fremtidens bibliotek. At bibliotekarerne får en større rolle i vejledningen af skoleelever er vigtigt, mener hun.
28.08.2017
Læsesvage voksne kan få hjælp af bibliotekaren
BF’s formand Tine Jørgensen efterlyste den 25. august i Jyllands-Posten en dobbeltsporet indsats for Danmarks 600.000 læsesvage voksne. Det er vigtigt med efteruddannelse, men også lystlæsning bør vægtes højt.
21.08.2017
Fagbevægelsen til politikerne: Reglerne for fleksjob og førtidspension bør ændres

Retssikkerheden for mennesker med nedsat arbejdsevne skal forbedres mener BF sammen med 40 andre fagforeninger og stiller 6 konkrete forslag til ændring af reglerne for fleksjob og førtidspension.


21.08.2017
Gode informationskompetencer og digital dannelse er værnet mod fake news
BF’s formand mener, at bibliotekarerne kan spille en nøglerolle i forhold til at give befolkningen nødvendige informationskompetencer. Det budskab tager hun med til Kulturmødet Mors, hvor hun skal debattere bibliotekernes rolle i kampen mod fake news med bl.a. kulturministeren.