Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
17.01.2018
BF-medlemmer berørt, når staten igen udflytter arbejdspladser
31 BF-medlemmer bliver direkte eller indirekte berørt af udflytningen af statslige arbejdspladser. Blandt andet skal NOTA flytte til Nakskov.
12.01.2018
Pæne lønstigninger på privatområdet
BF's lønmagasin for privatansatte er på vej til medlemmerne. Den viser pæne lønstigninger.
11.01.2018
Har I Danmarks bedste arbejdsmiljø?
Så vær med i kampen om Arbejdsmiljøprisen 2018.
11.01.2018
Tør du stå uden for fællesskabet, når konflikten kommer?

Der forhandles p.t overenskomster på de offentlige områder (Staten, kommunerne og regionerne). Meget tyder på at forhandlingerne vil ende med en konflikt. Det betyder, at offentlige ansatte kan blive udtaget til at strejke allerede fra den 1. april 2018. Det er også muligt, at arbejdsgiverne vælger at lockoute alle berørte organiserede, offentligt medlemmer.


03.01.2018
BF i pressen: Faglighed og værdier gør forskellen i fremtidens bibliotek

Vi skal værne om bibliotekernes lærings-, dannelses- og oplysningsprojekt og om bibliotekernes unikke position som et ikke-kommercielt sted. Det er vigtigt for fremtidens værdigrundlag og velfærd, skriver formand for Bibliotekarforbundet, Tine Segel i Altinget.


15.12.2017
BF vinder sag i Ligebehandlingsnævnet
Et medlem i BF har netop fået tilkendt en godtgørelse på 125.000 kroner efter, at BF har ført medlemmets sag i Ligebehandlingsnævnet.
15.12.2017
Overenskomstforhandlingerne kan ende i konflikt
De faglige organisationer i stat, kommune og regioner har udvekslet krav med henholdsvis Moderniseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i denne uge. 3. januar starter de egentlige overenskomstforhandlinger. De forventes at blive hårde og kan i sidste ende betyde konflikt på det offentlige arbejdsmarked.
15.12.2017
Stor medieinteresse for BF’s uroundersøgelse
Politiken, Radio24Syv, Radioavisen, P1Morgen, TV-Avisen, Ritzau, JyllandsPosten og en lang række andre medier har omtalt BF’s nye undersøgelse af omfanget af episoder med uro og konflikter på bibliotekerne.
29.11.2017
Arbejdsmiljørepræsentant i det private uden særlig beskyttelse
Højesteret har den 29. november afsagt en dom, der slår fast, at et BF-medlem, der var arbejdsmiljørepræsentant og blev fyret ikke nød nogen særlig beskyttelse. En problematisk retstilstand, mener BF’s formand Tine Segel.
27.11.2017
Akademikerne vil have klar besked om frokostpausen
Akademikerne (AC) vil have klar besked om den betalte frokostpause fra innovationsminister Sophie Løhde (V), som de skal forhandle løn- og arbejdsvilkår med til foråret.