Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
18.04.2018
Forligsmanden udskyder konflikt igen

Efter lange forhandlinger i Forligsinstitutionen den 17. april, udskød forligsmand Mette Christensen konflikten i ydeligere 14 dage. Dermed er strejken udsat til den 6. maj og lockout til den 12. maj.


17.04.2018
BF’er nomineret til Blixen-pris
Litteraturkonsulent Michael Linde Larsen er nomineret til årets indsats for litteraturformidling ved uddelingen af Blixen-priserne den 25. maj.
16.04.2018
BF’er låner opmærksomhed på politikers Facebookprofil
Politiker Christian Poll (Å) havde torsdag d. 12. april lånt sin profil ud til børnebibliotekar Julie Arndrup for at sætte fokus på de offentligt ansattes arbejde. Godt initiativ til at vise andre sider af faget mener Julie Arndrup.
11.04.2018
Odsherred bibliotek går til grænsen i brugen af frivillige
En annonce, som efterspørger frivillige sommerværter til Odsherred bibliotek, vækker bekymring i BF. Initiativet bevæger sig på grænsen af, hvad man bør sætte frivillige til i bibliotekerne, mener BF’s formand, som den 10. april udtalte sig til Nordvestnyt om sagen.
04.04.2018
OK18-forhandlinger fortsætter

Der arbejdes fortsat hårdt på at nå en løsning for alle i OK18-forhandlingene. Derfor er den varslede konflikt udskudt. 


28.03.2018
Forligsmanden udskyder konflikten

I en pressemeddelelse har Forligsmand Mette Christensen meddelt, at hun har udskudt konflikten i 14 dage. 


27.03.2018
BF forbereder sig på konflikt

Selvom BF håber på en løsning ved forhandlingsbordet, kan strejken fra 4. april stadig blive til virkelighed. BF indhenter derfor informationer om medlemmerne til beregning af eventuelt konfliktlån og kontingentnedsættelse.


27.03.2018
Vis din opbakning med grønt

Lykkes det ikke at nå et forlig i OK18 i løbet af påsken, kan den 4. april blive den første dag, hvor BF'ere og andre offentlige ansatte skal strejke. For at markere dette, opfordrer Akademikerne alle til at gå i grønt for at vise deres opbakning.


26.03.2018
Konfliktlån og kontingentnedsættelse

BF udsender spørgeskemaer og informationsmail til brug i forbindelse med  konfliktlån og kontingentnedsættelse som følge af en eventuel konflikt på det offentlige arbejdsmarked. 


14.03.2018
Informationsmøder for offentligt ansatte om konflikt
Hvad betyder det for mig, hvis der bliver konflikt? For at give svar på de mange spørgsmål, BF’s medlemmer i disse dage stiller sig selv, inviterer BF til en række informationsmøder forskellige steder i landet.