Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
09.10.2018
Politikerne skal tænke sig grundigt om, før de sparer på bibliotekerne

Debatten om biblioteksbesparelser fortsætter. I et indslag til Radioavisen i P4 Weekend d.7. oktober og i Frederiksborg Amtsavis d. 6. oktober udtaler BF's formand Tine Segel sig om potentielle konsekvenser af besparelser og lukninger.


05.10.2018
Ekspertpanel: Her er de afgørende faktorer for et godt arbejdsmiljø
Ledere med de rette kompetencer til at forebygge og håndtere stress, styr på de overordnede rammer og mindre individuelt fokus. Det er tre råd fra et ekspertpanel i socialt og organisatorisk arbejdsmiljø, der i 2017 blev nedsat af Akademikerne. Rådgivningen hos BF erklærer sig enig i konklusionerne.
02.10.2018
BF i pressen: Biblioteker i farezonen i flere kommuner - det får borgerne på gaden

TV2 Lorry skriver den 1. oktober om, hvordan biblioteksbesparelser medfører borgerprotester blandt andet i Græsted. BF's formand Tine Segel udtaler sig i artiklen og peger blandt andet på, at bibliotekaren er med til at skabe kulturelle aktiviteter i mange lokalområder.


02.10.2018
BF i pressen: Sådan kan vi udløse bibliotekernes fulde potentiale

Der er brug for en grundig debat om fremtidens biblioteker og en revision af biblioteksloven, så rammerne for bibliotekerne bliver mere tidssvarende, skriver formændene for henholdsvis Danmarks Biblioteksforening, Bibliotekschefforeningen og Bibliotekarforbundet i Altinget den 2. oktober.


28.09.2018
Vil du være tillidsrepræsentant?

Som tillidsrepræsentant får du indsigt og  kompetence til at påvirke forhold på din arbejdsplads, og du bliver talerør for dine kolleger. I november og december skal der vælges tillidsrepræsentanter på de kommunale og regionale arbejdspladser.


11.09.2018
Faglig debat, netværk og oplæg af Tor Nørretranders
Tre gode grunde til at deltage i BF’s generalforsamling den 10. og 11. november i Aarhus.
05.09.2018
BF er medunderskriver af et åbent brev til Kulturministeren og KL
Kulturminister Mette Bock og formanden for KL's Kultur-, Erhverv- og Planudvalg Leon Sebbelin vil drøfte folkebibliotekerne på fire møder og dermed give dem det eftersyn, ministeren bebudede i 2017. Både brugerne og ikke-brugerne skal inddrages i processen.
30.08.2018
Driftsforstyrrelser på bf.dk

BF opdaterer en række af sine systemer fra torsdag den 30.8 kl 17 til mandag den 03.09 kl 09. I denne periode henstiller vi til, at medlemmer ikke ændrer i medlemsoplysninger eller tilmelder sig arrangementer, da oplysningerne risikerer at gå tabt.


30.07.2018
BF på Kulturmødet Mors
Fra den 23. til den 25. august danner Mors igen rammen om Kulturmødet, hvor politikere og borgerer og foreninger med interesse for kultur mødes og debatterer. Bibliotekerne er igen med til at skabe et spændende program.
25.06.2018
Nyt Ledermentor-program i efteråret 2018

Er du ny i lederjobbet, og har du brug for gode råd fra en mentor? Eller har du lyst til at dele ud af din ledererfaring? Så er der nu mulighed for at blive en del af BF's ledermentor-ordning.