Gå til sidens indhold

Følg BF på sociale medier Og bliv en del af den faglige samtale Sociale medier

23. maj 2019

FN’s verdensmål besøger 48 danske byer

Når oplysnings- og aktivitetskampagnen Danmark for Målene skal udbrede kendskabet til FN’s verdensmål blandt danskerne, er der en BF’er blandt formidlerne. Gør dit bibliotek til en del af kampagnen, lyder opfordringen fra Zbigniew Sobkowicz, der er bibliotekar ved AU Library.

Læs mere
21. maj 2019

BF’er blandt de nominerede til fredagens Blixenpris

Når Blixenprisen uddeles fredag, er det for at hylde litteraturbranchen og det danske sprogs videreudvikling. Blandt de tre nominerede som årets litteraturformidler er en BF’er.

Læs mere
21. maj 2019

Debatindlæg: Gymnasiebesparelser rammer især svage elever

BF's stedfortrædende formand Jette Fugl og formand i Gymnasieskolernes Lærerforening Tomas Kepler har netop fået bragt et debatindlæg i JyskFynske medier om uddannelsesbesparelser. Der er behov for, at skifte besparelsesdagsordenen ud med en kvalitetsdagsorden, skriver de.

Læs mere

Læs BF's ledere

BF's formand skriver hver måned en ny leder i fagmagasinet Perspektiv.

Formandens lederartikler
21. maj 2019

Norsk undersøgelse: 25 procent af de unge læser ikke bøger

Hver fjerde norske unge mellem 15 og 25 år læser ikke i deres fritid. Tallene bekymrer leder af foreningen !les, Silje Tretvoll, fordi det kan være svært at nå de unge igen senere i livet, siger hun i en artikel til NRK, der står bag undersøgelsen.

Læs mere
13. maj 2019

Københavns Kommune indgår aftale med Forfatternes Forvaltningsselskab

I flere år har Forfatternes Forvaltningsselskab forsøgt at indgå aftaler med landets biblioteker om betaling for oplæsning på bibliotekerne, da det er selskabets vurdering, at de er omfattet af ophavsretten. Nu har Københavns Kommune indgået en aftale.

Læs mere
09. maj 2019

Nyt advisory board skal give flere faglige vinkler på bibliotekernes Sprogspor

46 kommuner er tilmeldt bibliotekernes Sprogspor, der blandt andet står for sprogstartsposer og såkaldt sprogfitness til børn i 0 til 7 års alderen. Nu har Sprogsporet fået et advisory board med eksperter med flere faglige vinkler på børn og sprog.

Læs mere

Meld dig ind Bliv en del af et stærkt fagligt fællesskab Bliv medlem