Gå til sidens indhold
31. juli 2019 Af Anette Lerche

Faggruppe skifter navn

Faggruppen for Medicinsk Information skifter navn til Faggruppen for Sundhed, Medicin og Samfund. Det sker for at tiltrække nye medlemmer ved bedre at afspejle faggruppens fokus.

Jette Meelby (t.h.) er bibliotekar på Nordsjællands Hospital i Hillerød. (arkivfoto Kresten Scheel)

Den tidligere faggruppe for Medicinsk Information besluttede på generalforsamlingen i april 2019 at skifte navn til Faggruppen for Sundhed, Medicin og Samfund. Et navneskifte, der har været på tale gennem flere år, fortæller Jette Meelby fra faggruppens bestyrelse.

- På forrige generalforsamling havde vi en idekonkurrence og en debat om navneskiftet. Det blev så først vedtaget i år. Den primære årsag til navneskiftet har været, at vi som faggruppe gerne vil tiltrække flere medlemmer inden for vores fagområde, siger hun.

Faggruppens bestyrelse mener nemlig, at de emner som gruppen beskæftiger sig med må have en langt større målgruppe end det nuværende medlemstal på cirka 50 medlemmer afspejler.

- Vi har blandt andet haft møder om predatory journals (falske tidsskrifter) og gennem årene har vi haft en del opmærksomhed på systematiske reviews. Vores emner er ikke kun medicinske, og derfor skulle navnet tilpasses til den faggruppe vi er, og det vi beskæftiger os med, siger Jette Meelby.

Nye medlemmer kan læse mere om faggruppen på bf.dk og kontakte Anne Nørgaard-Pedersen omkring medlemskab på mail: anno@vive.dk