Gå til sidens indhold
04. juni 2019

Uddannelsesbesparelser påvirker hele samfundet

Hovedbestyrelsens studentermedlem Rikke Blaabjerg peger på uddannelse som en mærkesag for BF. For nedskæringerne har betydet forringelser, der påvirker os både på individ- og samfundsniveau, mener hun.

De seneste år har studerende været udsat for både uddannelsesloft og konstante nedskæringer. Det er hverken hensigtsmæssigt på individ- eller samfundsniveau, og derfor er det en mærkesag for BF. BF har bl.a. deltaget i en kampagne mod nedskæringer på uddannelsesområdet.


Uddannelsesloftet fastlåser studerende i deres handlemuligheder og lægger pres på en i forvejen stresset gruppe. Med loftet har nogle studerende været nødt til at droppe ud eller at få en uddannelse, som de ikke føler sig tilrette med.

De årlige nedskæringer på 2 pct. har betydet færre undervisere og mindre tid til feedback og vejledning. Det har alle studerende mærket, og de har resulteret i en forringet kvalitet på landets uddannelser.

Ikke at investere i uddannelse, men i stedet at tvinge studerende til at haste gennem et udsultet uddannelsessystem, er en kortsigtet strategi, som har konsekvenser for alle – ikke bare de studerende. Uddannelse er det fundament, studerende tager med sig, når de kommer ud på arbejdsmarkedet. Et fundament, der har stor betydning for fremtidens samfund.

Det er på tide at prioritere uddannelse, og sørge for at studerende får de bedst mulige vilkår for at dygtiggøre sig samt varetage jobs i fremtiden. Herfra skal en stor opfordring lyde: Stem på politikere, der vil afskaffe besparelserne og uddannelsesloftet – og invester i stedet i uddannelse.