Gå til sidens indhold

BF's Kompetencemodel

Velkommen til BF’s nye Kompetencemodel.
De senere år har åbnet for nye typer af stillinger for BF’s medlemmer – og i stigende grad inden for det private erhvervsliv. Sammenholdt med de store forandringer som bibliotekerne er underlagt, har BF set et behov for at belyse det brede spektrum af kompetencer og dermed muligheder, som vores medlemmer har.
Denne model skal gerne inspirere jer til at kigge på jeres kompetencer med nye briller og se fremtidens muligheder fra nye vinkler.
Kompetencemodellen er bygget op omkring 10 udvalgte arbejdsfelter på forsiden. Til disse er knyttet en faglig beskrivelse, samt en række af kompetencer, der typisk vil være i spil til netop dette arbejdsfelt. Endelig er der også tilknyttet eksempler på arbejdspladstyper, samt en beskrivelse af almene kernekompetencer, som er grundlæggende for de bibliotekariske og informationsvidenskabelige færdigheder, og som er synlige hele vejen igennem løsningen, bortset fra på forsiden.
Der er ikke et lineært forløb igennem modellen. Du kan helt risikofrit lade dig opsluge og gå på oplevelse - modellen ligger lige her.