Gå til sidens indhold

Når du er ansat i en privat virksomhed

Løn

Din løn skal afspejle din stilling og dine kompetencer. Derfor er det vigtigt, at din løn løbende tages op til vurdering.  De fleste steder tages lønnen op én gang årligt, men formen varierer meget. Nogle steder indkaldes til en egentlig lønforhandling, andre steder er der mere tale om et ”løndiktat” eller en lønorientering. 

Uanset hvordan det foregår på din arbejdsplads, bør du selv vurdere din løn. Her kan du bruge BF’s  Lønservice.  Hvis du tilmelder dig denne service, vil du hvert år forud for dit lønforhandlingstidspunkt modtage en mail fra BF med relevant lønstatistik, oplysninger om den generelle pris- og lønudvikling, tips om lønforhandling mv.

Du kan læse nærmere om BF’s Lønservice og tilmelde dig her.


Men husk også  – det er tiden mellem to lønforhandlinger, der er den vigtigste. Det er i hverdagen, du skaber grundlaget for din næste lønforhandling.  Når du træder ind ad døren til lønforhandlingen, skal din chef gerne tænke, at du er en medarbejder, han vil gøre meget for at holde på.

I tvivl om regler og rettigheder?

I et ansættelsesforhold kan der opstå problemer og tvivlsspørgsmål.  Har du et spørgsmål eller en problemstilling, kan du altid ringe til BF’s forhandlingsafdeling og få råd og vejledning. Du vil også kunne finde svar på en række spørgsmål på BF’s hjemmeside under rådgivning fra A-Z.