Gå til sidens indhold

Snart færdiguddannet

Lige nu fylder eksamener og opgaveskrivning meget. Men hvis du snart er færdig med din uddannelse, er du måske også begyndt at tænke på livet bagefter. Hvordan søger man job? Hvordan beskriver du dine kompetencer? Hvad skal du have i løn? Der er meget at sætte sig ind i. Og så er der nogle regler, der skal følges, hvis du skal have dagpenge.

Vi har samlet en masse gode råd om jobsøgning på vores job- og karrieresider. Her kan du bl.a. læse, hvordan du sætter ord på dine kompetencer, skriver ansøgninger og cv og forbereder dig til jobsamtalen. Du skal finde din egen måde at gøre det på. Bibliotekarforbundet hjælper dig gerne i den proces. Ud over karrieresiderne kan bruge vores telefoniske rådgivning og karrieresamtaler, hvis du har brug for mere individuel vejledning.

Find karrieresiderne

Opdater dine medlemsoplysninger
Er du studentermedlem, skal du huske at ændre dine medlemsoplysninger, når du afslutter din uddannelse. Husk at vi har et særligt nedsat kontingent, hvis du er ledig på dimittendsats.

Opdater dine oplysninger

Særligt nedsat kontingent de første 6 måneder som nylig dimittend
Bibliotekarforbundet har et nedsat kontingent for dimittender, og du har stadig adgang til vores medlemstilbud og kurser. For samme pris som kontingentet for en studerende (30 kr./mdr.) kan du fx få rådgivning om løn og ansættelse, gennemtjekket din ansættelseskontrakt, feedback på cv og ansøgninger, sparring om din karriere og deltage arrangementer, kurser og faggrupper. Du kan nyde godt af dette tilbud, så længe at du indmelder dig i BF senest tre måneder efter dimission.

Se Bibliotekarforbundets kontingentsatser

Husk a-kassens 14-dagesfrist!
Hvis du vil have dagpenge, skal du melde dig ind i en a-kasse. Her gælder 14-dages fristen, hvilket betyder at du skal melde dig ind 14 dage efter dit studies ophør - og der er ingen kære mor, hvis du glemmer det. Derefter skal du melde dig ledig i dit lokale jobcenter, sende en ledighedserklæring og lægge dit CV ud på jobnet.dk. 

Læs mere på a-kassen på Akademikernes hjemmeside