Gå til sidens indhold

Webinar: Hvordan faciliterer jeg en sæk lopper?

Facilitering af børn er noget, man kan lære. Det handler om at få børnene aktiveret og tage ejerskab. På dette webinar får du redskaber til at arbejde med facilitering af børn i din hverdag omkring børnebiblioteket.

Teknikker til at facilitere oplevelser for og med børn
Du ved, at du har planlagt et virkelig fint arrangement, og nu står du her med en sæk lopper, som enten ødelægger dit projekt eller dit gode humør. Hvad gør du?

På webinaret får du indblik i forskellige faciliteringsteknikker, som du kan gøre brug af, når du står med ansvaret for en event for eller med børn. Børn er som udgangspunkt glade og nysgerrige væsener, men nogengange kan det føles som en mur at trænge igennem til det lille glimt af læring eller æstetisk oplevelse, som du havde håbet på med dit arrangement.

Webinaret indeholder:

  • Introduktion til facilitering som redskab
  • Historien om den gode børnebibliotekar
  • Faciliteringsteknikker som virker godt når vi arbejder med børn
  • Forslag til hvordan kan du bruge faciliteringsteknikker i din værtsrolle
  • Chatdialog og erfaringsudveksling

Kristine Karlshøj

Oplægsholder er Kristine Karlshøj, facilitator og lederrådgiver. Kristine har i mange år arbejdet med børnekulturelle oplevelser og læring. Hun har blandt andet været leder for børnekulturhuset ”Nicolai for børn” og leder af et børneteater. I dag driver hun konsulentbureauet Kristine Karlshøj, som primært designer og faciliterer forandringsprocesser i virksomheder og organisationer. www.kristinekarlshoej.dk

Vært ved webinaret er Niels Bergmann, udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i Bibliotekarforbundet.

Målgruppe: Webinaret er åbent for alle medlemmer af BF. Det er gratis at deltage.

Arrangør: Webinaret er arrangeret af BØFA – børnebibliotekarernes faggruppe – i samarbejde med BF.


Sådan deltager du i webinaret:
Du kan deltage via din computer eller via en tablet eller smartphone med Adobe Connect app installeret.

Deltager du via PC eller Mac, skal du bare have webadgang via en browser.

Deltager du via tablet eller smartphone, skal du før webinaret have downloadet Adobe Connect Mobile via App Store eller Google Play.

Kort før webinaret starter, sender vi dig på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding, et link til møderummet.

Du kan gå ind i møderummet ca. 30 minutter før, webinaret starter. Vi anbefaler, du er inde senest 10 minutter før, så du kan nå at sikre dig, at du har god lyd.

Du kan deltage aktivt i webinaret ved at være med på chatten undervejs. Her kan du skrive kommentarer, spørgsmål og videndele med de andre webinardeltagere.

Webinaret, inkl. chatten, bliver optaget, så du og andre medlemmer kan se og høre det efterfølgende.


Hvad er et webinar?
Et webinar hos BF er et live oplæg, hvor du møder en underviser/oplægsholder og andre webinar-deltagere på nettet via din computer, tablet eller smartphone. Du hører underviseren og ser slides og evt. video. Undervejs kan du chatte med de andre deltagere og stille spørgsmål til underviseren og dermed deltage aktivt og påvirke, hvad I kommer ind på. Du behøver blot en computer, tablet eller smartphone, et par højtalere eller måske endnu bedre et par høretelefoner og endelig en nogenlunde god internetadgang, så kan du være med.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 12. november 2019

09.00 - 10.00

Sted

Tilmeldingsfrist

7. november 2019

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer