Gå til sidens indhold

Nyt Perspektiv

Ny undersøgelse sætter ord på de privatansattes kompetencer.

Læs også

  • hvordan data påvirker vores adfærd
  • om besparelserne i Assens 
  • og hvorfor akademikere er de værste iværksættere

Perspektiv nr. 10

Nyt job? Find det på Bibliotekarjob Bibliotekarjob

28. november 2019

Debat i Kolding: Ros og ris til nyt navn

»Kom og debattér vores forslag til et nyt navn«. Sådan lød opfordringen fra BF’s hovedbestyrelse, og tirsdag den 26. november dannede Koldingbibliotekerne rammen om første møde.

Læs mere
26. november 2019

SEIN – webmagasin og fællesskab for unge i ét

Unge har brug for ikke at føle sig alene eller forkerte. Det er udgangspunktet for webmagasinet SEIN, der skrives af unge til unge.

Læs mere
11. november 2019

7 millioner kroner til læselyst

Biblioteker skal give børn og unge læselysten tilbage ved at give børn gode læseoplevelser i skolernes fritidstilbud.

Læs mere

Ny medarbejder? Indryk en jobannonce Jobannnoncer

04. december 2019

Solide lønstigninger til privatansatte

Privatansatte BF’ere har det seneste år fået markante lønstigninger. Lønstigninger, som er de højeste i mange år. Det viser resultaterne af årets lønundersøgelse på privatområdet.

Læs mere
22. november 2019

BØFA i pressen: Skolelærere og børnebibliotekarer skal bruge hinanden

BF’s faggruppe for børnebibliotekarer, BØFA, slår et slag for mere samarbejde mellem børnebibliotekarer og skolelærere i fagbladet Folkeskolen den 21. november 2019.

Læs mere
18. november 2019

Hovedbestyrelsen enig om nyt navn til forbundet

Der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling lørdag den 25. januar 2020 i Odense, hvor et nyt forbundsnavn skal til afstemning.

Læs mere
20. november 2019

NORDISK NETVÆRK FOR NORMKRITIK - hvad vedkommer det bibliotekerne?

Bibliotekerne er rummelige institutioner - det er åbne huse og medarbejdere, som brænder for at skabe et sted, som giver alle borgere fri og lige adgang til oplysning, dannelse og kulturel aktivitet. Det ligger også dybt indlejret i bibliotekernes selvforståelse, at vi er en ikke-kommerciel indgang til viden, fællesskaber og kulturelle oplevelser. Men hvilke metoder har vi til at arbejde med og udfordre os selv i at være inklusive og tilgængelige huse? Et bud er en normkritisk tilgang til ledelse og forandringspraksis. Dette arbejder The Nordic Network for Norm Critical Leadership med at undersøge og kvalificere - et netværk med ledere, kuratorer og aktivister fra Sverige, Danmark og Finland fra hele kunst- og kulturfeltet.

Læs mere
14. november 2019

Tilbageblik på den historiske bogbusfestival 1994

For 25 år siden blev der afholdt Nordisk Bogbusfestival i Skallerup Klit Feriecenter ved Hjørring i Nordjylland, der havde formået at tiltrække 67 bogbusser og omkring 550 deltagere fra 13 lande.

Læs mere
30. oktober 2019

Læringscirkler – e-læring i fællesskab

I projektet ”Læringscirkler – e-læring i fællesskab” har Randers, Silkeborg, Aalborg og Herning Bibliotekerne sat sig for at afprøve det amerikanske koncept learning circles i dansk regi. Målsætningen har været at understøtte voksnes adgang til online læring og give folk mulighed for at blive klogere på et emne i fællesskab.

Læs mere

Følg BF på sociale medier Og bliv en del af den faglige samtale BF's sociale medier