Gå til sidens indhold

Nyt Perspektiv

I april har Perspektiv fokus på studerende og deres syn på jobmuligheder.

Læs også

  • Arrangementer på bibliotekerne er en kerneydelse
  • Det er nødvendigt at se på et navneskifte
  • DEFF er snart fortid

Perspektiv nr. 4

Nyt job? Find det på Bibliotekarjob Bibliotekarjob

21. maj 2019

Norsk undersøgelse: 25 procent af de unge læser ikke bøger

Hver fjerde norske unge mellem 15 og 25 år læser ikke i deres fritid. Tallene bekymrer leder af foreningen !les, Silje Tretvoll, fordi det kan være svært at nå de unge igen senere i livet, siger hun i en artikel til NRK, der står bag undersøgelsen.

Læs mere
13. maj 2019

Københavns Kommune indgår aftale med Forfatternes Forvaltningsselskab

I flere år har Forfatternes Forvaltningsselskab forsøgt at indgå aftaler med landets biblioteker om betaling for oplæsning på bibliotekerne, da det er selskabets vurdering, at de er omfattet af ophavsretten. Nu har Københavns Kommune indgået en aftale.

Læs mere
09. maj 2019

Nyt advisory board skal give flere faglige vinkler på bibliotekernes Sprogspor

46 kommuner er tilmeldt bibliotekernes Sprogspor, der blandt andet står for sprogstartsposer og såkaldt sprogfitness til børn i 0 til 7 års alderen. Nu har Sprogsporet fået et advisory board med eksperter med flere faglige vinkler på børn og sprog.

Læs mere

Ny medarbejder? Indryk en jobannonce Jobannnoncer

23. maj 2019

FN’s verdensmål besøger 48 danske byer

Når oplysnings- og aktivitetskampagnen Danmark for Målene skal udbrede kendskabet til FN’s verdensmål blandt danskerne, er der en BF’er blandt formidlerne. Gør dit bibliotek til en del af kampagnen, lyder opfordringen fra Zbigniew Sobkowicz, der er bibliotekar ved AU Library.

Læs mere
21. maj 2019

BF’er blandt de nominerede til fredagens Blixenpris

Når Blixenprisen uddeles fredag, er det for at hylde litteraturbranchen og det danske sprogs videreudvikling. Blandt de tre nominerede som årets litteraturformidler er en BF’er.

Læs mere
21. maj 2019

Debatindlæg: Gymnasiebesparelser rammer især svage elever

BF's stedfortrædende formand Jette Fugl og formand i Gymnasieskolernes Lærerforening Tomas Kepler har netop fået bragt et debatindlæg i JyskFynske medier om uddannelsesbesparelser. Der er behov for, at skifte besparelsesdagsordenen ud med en kvalitetsdagsorden, skriver de.

Læs mere
02. maj 2019

Projekt Sprogambassadørerne - frivillige som vej til viden om sprogudvikling

En Sprogambassadør snakker om småbørns sprogudvikling med sin nabo. En Sprogambassadør snakker med forældre i sundhedsplejens sundhedscafeer. En Sprogambassadør snakker med forældre i bibliotekets nye sprogmiljø. Og en Sprogambassadør mødes med småbørn i den lokale børnehave.

Læs mere
03. april 2019

Bøger fra Baghaven – Nordsjælland læser lokale forfattere

I februar 2018 startede der i otte nordsjællandske kommuner otte læsekredse – én i hver kommune. Læsekredsene gik under navnet Bøger fra Baghaven, og de skulle igennem det næste år udelukkende læse lokale forfattere fra de deltagende kommuner. Lokale forfattere defineres som en, der enten bor eller er født og opvokset i kommunen. Én forfatter fra hver deltagerkommune var på læselisten.

Læs mere
21. marts 2019

Ny undersøgelsesrapport tager temperaturen på borgernes brug af musik og deres syn på bibliotekernes

Moos-Bjerre Analyses omfattende undersøgelse af muligheder for en digital musikformidlingstjeneste på bibliotekerne påviser, at der er en interesse blandt borgerne for bibliotekerne som kuratorer, der kan guide musikinteresserede gennem den stigende mængde af musik, der er tilgængelig på internettet.

Læs mere

Følg BF på sociale medier Og bliv en del af den faglige samtale BF's sociale medier