Gå til sidens indhold

Nyt Perspektiv

I maj har Perspektiv fokus på dit digitale C02 udslip.

Læs også

  • Interview: Tænketank om nyt navn
  • Når digital formidling lykkes
  • Fagbevægelse og grønne organisationer går sammen i ny klimaalliance

Perspektiv nr. 5

Nyt job? Find det på Bibliotekarjob Bibliotekarjob

19. juni 2019

Kildekritik er også digitalt selvforsvar

Hvordan sikrer vi os mod digitale trusler? Det spørgsmål stillede BF et panel med Forbrugerrådet Tænk, Medierådet, en Ruslandskender og en hacker til en debat om trusler og digitalt selvforsvar på Folkemødet på Bornholm.

Læs mere
13. juni 2019

Fortællinger og litteratur som medicin

Fortællinger, litteratur og bibliotekarer burde spille en større rolle i sundhedsvæsenet – både for patienter, pårørende og sundhedspersonalets skyld – mener forsker i sundhedsledelse og »narrativ medicin« Christel Trøstrup.

Læs mere
28. maj 2019

Podcast om digital dannelse

Vi skal tale om konsekvenserne af den meget skærmtid og sociale medier. Det mener kulturformidler Mia Ben-Ami, der har lavet en række podcast under overskriften Digital Dannelse i Øjenhøjde.

Læs mere

Ny medarbejder? Indryk en jobannonce Jobannnoncer

18. juni 2019

Ny overenskomst for akademikere på DBC

BF har på vegne af Akademikerorganisationerne afsluttet forhandlingerne om fornyelsen af overenskomsten for akademikere på Dansk BiblioteksCenter (DBC).

Læs mere
11. juni 2019

Mød BF på Folkemødet

BF er igen i år med på Folkemødet på Bornholm for at sætte fokus på BF’ernes faglighed. BF’s formand Tine Segel skal blandt andet debattere bæredygtige investeringer, læsning og litteratur, kultur og fordybelse til børn, samt hvordan bibliotekaren er en del af totalforsvaret, når eksempelvis internettrolde, fake news og misinformation er blevet en del af de trusler, vi skal forholde os til.

Læs mere
06. juni 2019

Her er de nye ferieregler

De nye ferieregler, hvor man holder ferien, samtidigt med at den optjenes, træder i kraft i september 2020. For at gøre det mere overskueligt har Forhandlingsfællesskabet sammen med KL og Danske Regioner udgivet en pjece om de nye regler og overgangen til dem.

Læs mere
06. juni 2019

Bedre muligheder for videndeling inden for makerkulturen

Guldborgsund-bibliotekerne lancerer sammen med tre andre biblioteker en platform for videndeling inden for makerkulturen. Hvad der egentlig skulle have været en app, er i stedet blevet til en brugervenlig hjemmeside med 23 lektioner i makerkultur samt en brugergenereret vidensbank for biblioteksansatte, der arbejder med makeraktiviteter.

Læs mere
02. maj 2019

Projekt Sprogambassadørerne - frivillige som vej til viden om sprogudvikling

En Sprogambassadør snakker om småbørns sprogudvikling med sin nabo. En Sprogambassadør snakker med forældre i sundhedsplejens sundhedscafeer. En Sprogambassadør snakker med forældre i bibliotekets nye sprogmiljø. Og en Sprogambassadør mødes med småbørn i den lokale børnehave.

Læs mere
03. april 2019

Bøger fra Baghaven – Nordsjælland læser lokale forfattere

I februar 2018 startede der i otte nordsjællandske kommuner otte læsekredse – én i hver kommune. Læsekredsene gik under navnet Bøger fra Baghaven, og de skulle igennem det næste år udelukkende læse lokale forfattere fra de deltagende kommuner. Lokale forfattere defineres som en, der enten bor eller er født og opvokset i kommunen. Én forfatter fra hver deltagerkommune var på læselisten.

Læs mere

Følg BF på sociale medier Og bliv en del af den faglige samtale BF's sociale medier