Gå til sidens indhold

Nyt Perspektiv

I juni har Perspektiv fokus på det meningsløse arbejde.

Læs også

  • Interview med ny chef for Roskilde Universitestbibliotek Joanna Ball
  • Mød deltagerne i Netværk for læring og undervisning
  • Navnetænketank drøfter gevinster og faldgruber ved et navneskifte

Perspektiv nr. 6

Nyt job? Find det på Bibliotekarjob Bibliotekarjob

16. august 2019

Allerød har knækket udlånskurven for bøger

I Allerød Kommune er udlånet af bøger steget siden 2014. I Lyngby Taarbæk Kommune melder man også om fremgang. Dermed adskiller de sig klart fra den generelle tendens på landsplan med faldende udlånstal og viser, at kurven kan knækkes. Men hvordan?

Læs mere
05. juli 2019

Odense satser på tidlig sprogstimulering

Odense Kommune arbejder strategisk med tidlig sprogstimulering.  Siden 2007 er der åbnet 46 børnehavebiblioteker - såkaldte kængurubiblioteker.

Læs mere
04. juli 2019

Opråb fra forskningsbibliotekerne: Private virksomheder tjener styrtende på dansk forskning

I et debatindlæg i Politiken den 4. juli opfordrer professor i forskningskommunikation Charlotte Wien og formand for Danske Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker Bertil F. Dorch forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen til at støtte Open Science-bevægelsen.

Læs mere

Ny medarbejder? Indryk en jobannonce Jobannnoncer

21. august 2019

Risiko for fortsatte besparelser på kulturen

Under valgkampen meldte socialdemokraterne, at det skulle være slut med to-procentsbesparelser på kulturområdet. Men kulturminister Joy Mogensen vil ikke afvise, at besparelserne fortsætter.

Læs mere
12. august 2019

BF i medierne: Vi skal værne om biblioteket som et alsidigt tilbud

Det er bibliotekets styrke, at man ikke behøver et kvartalsabonnement for at have adgang til en bred og betjent samling af tilbud, men at alle uanset baggrund kan komme på biblioteket og låne en bog, læse en avis eller høre et foredag. Sådan skrev BF's formand Tine Segel i et debatindlæg den 8. august i en række sjællandske medier.

Læs mere
12. august 2019

Strategi for fremtidens fag-, forsknings- og uddannelsesbiblioteker

I strategipapiret er der blandt andet fokus på bibliotekarens rolle i forhold til at understøtte forskning og uddannelse.

Læs mere
15. august 2019

Blågården på ALA i Washington

D. 20.6-25.6 rejste to medarbejdere fra Blågården (sammenlagt bibliotek og kulturhus) på Nørrebro i København til Washington D.C. for at deltage i ALA konference med støtte fra Edvard Pedersens Biblioteksfond.

Læs mere
12. august 2019

Læselyst med hashtags på

”Jeg bliver tvunget til at læse”, ”Jeg hader læsning” og ”Der er ingenting der inspirerer mig til at læse” er alle udsagn fra drenge i en udvalgt 5. og 6. klasse fra Horsens inden de startede i projekt #BogFan – et læselyst projekt. I #BogFan arbejder man i fællesskab - lærere, bibliotekarer, forfattere og børn selv - med at udvikle og motivere børn til at fordybe sig i og glæde sig over litteratur og læsning. Med barnet i centrum som formidler, producent og modtager. Og det blev et projekt, der kom i mål, ikke blot i selve projektarbejdet med børnene, men de deltagende lærere kunne melde tilbage, at nogle af de drenge, der normalt ikke gad at læse, ligefrem sad og læste i frikvartererne - af egen fri vilje!

Læs mere
29. juli 2019

Danmarks rullende biblioteker i fortsat udvikling

Det kører for de rullende biblioteker i Danmark. Borgenes lokale bibliotekstilbud, når de har brug for os. I en årrække er bogbusserne gået fra at have faste stoppesteder til at have mere fokus på bookingløsninger. Det har givet et endnu større netværk til bredere udsnit af blandt andet lokale ildsjæle, foreninger og flere institutioner.

Læs mere

Følg BF på sociale medier Og bliv en del af den faglige samtale BF's sociale medier