Gå til sidens indhold

Del Din Viden Gode råd til skrivningen Læs mere her

15. august 2019

Blågården på ALA i Washington

D. 20.6-25.6 rejste to medarbejdere fra Blågården (sammenlagt bibliotek og kulturhus) på Nørrebro i København til Washington D.C. for at deltage i ALA konference med støtte fra Edvard Pedersens Biblioteksfond.

Læs mere
12. august 2019

Læselyst med hashtags på

”Jeg bliver tvunget til at læse”, ”Jeg hader læsning” og ”Der er ingenting der inspirerer mig til at læse” er alle udsagn fra drenge i en udvalgt 5. og 6. klasse fra Horsens inden de startede i projekt #BogFan – et læselyst projekt. I #BogFan arbejder man i fællesskab - lærere, bibliotekarer, forfattere og børn selv - med at udvikle og motivere børn til at fordybe sig i og glæde sig over litteratur og læsning. Med barnet i centrum som formidler, producent og modtager. Og det blev et projekt, der kom i mål, ikke blot i selve projektarbejdet med børnene, men de deltagende lærere kunne melde tilbage, at nogle af de drenge, der normalt ikke gad at læse, ligefrem sad og læste i frikvartererne - af egen fri vilje!

Læs mere
29. juli 2019

Danmarks rullende biblioteker i fortsat udvikling

Det kører for de rullende biblioteker i Danmark. Borgenes lokale bibliotekstilbud, når de har brug for os. I en årrække er bogbusserne gået fra at have faste stoppesteder til at have mere fokus på bookingløsninger. Det har givet et endnu større netværk til bredere udsnit af blandt andet lokale ildsjæle, foreninger og flere institutioner.

Læs mere

BF's fagmagasin Perspektiv Læs Perspektiv