Gå til sidens indhold

Velkommen til Del Din Viden

Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kolleger og fagfæller. Her kan du lære af andres erfaringer og blive klogere på de tendenser, der er på vej ved at læse nogle af de mange artikler, der er lagt ud til alles gavn og husk, at du selv kan skrive artikler om dine projekter eller deltage i den faglige debat.

 • 14. november 2019 Tilbageblik på den historiske bogbusfestival 1994

  For 25 år siden blev der afholdt Nordisk Bogbusfestival i Skallerup Klit Feriecenter ved Hjørring i Nordjylland, der havde formået at tiltrække 67 bogbusser og omkring 550 deltagere fra 13 lande.

  Læs mere
 • 30. oktober 2019 Læringscirkler – e-læring i fællesskab

  I projektet ”Læringscirkler – e-læring i fællesskab” har Randers, Silkeborg, Aalborg og Herning Bibliotekerne sat sig for at afprøve det amerikanske koncept learning circles i dansk regi. Målsætningen har været at understøtte voksnes adgang til online læring og give folk mulighed for at blive klogere på et emne i fællesskab.

  Læs mere
 • 30. oktober 2019 Biblioteksvagten.dk – 1999-2019

  Biblioteksvagten.dk - de danske bibliotekers fælles spørgetjeneste - kan fejre 20 års-jubilæum i oktober 2019, og tjenesten er dermed den ældste af folkebibliotekernes fælles nettjenester.

  Læs mere
 • 29. oktober 2019 Digital litteratur og digital dannelse

  Hvad kan folkebibliotekerne bidrage med, når det kommer til digital dannelse? I denne artikel præsenteres projektet Litteratur i Digital Transformation som et bud på, hvordan bibliotekerne kan tage undervisning i digital litteratur op som et (nødvendigt) kulturelt-litterært blik på digital dannelse.

  Læs mere
 • 23. oktober 2019 Børnehavebørn lærer at løse konflikter ved hjælp af robotter

  Digital læring skal fylde mere i børnehaverne på Frederiksberg. Derfor har Børnehuset Valhalla og Børnehuset Fasangården udviklet en robot-workshop sammen med Biblioteket Frederiksberg.

  Læs mere
 • 19. september 2019 Biblioteket som et musikvæksthus for børn?

  ”Lyt lige - den musikalske kuffert” – et musikformidlingsprojekt for børn. Den digitale udvikling udfordrer bibliotekerne til at nytænke musikformidlingen. Hvordan formidler bibliotekerne musik, når det ikke længere kun er musik i fast form, der er omdrejningspunktet?

  Læs mere
 • 12. september 2019 Når man bliver ramt af litteraturen

  – om læseklubber på Brønderslev Bibliotek

  Læs mere
 • 11. september 2019 Unikt samarbejde mellem biblioteker og institutioner har målbar effekt på børns sprogudvikling

  Erle perle pif paf puf; i den nordlige del af Danmark render 1335 børn i alderen 3-6 rundt og rimer – prompte og i en ruf. Efter at have været en del af Projekt Sprogstart har de forbedret deres læring for rim og remser med 75% samt øget deres ordforråd med 22%. Det viser projektets afsluttende forskningsrapport.

  Læs mere