Gå til sidens indhold

Velkommen til Del Din Viden

Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kolleger og fagfæller. Her kan du lære af andres erfaringer og blive klogere på de tendenser, der er på vej ved at læse nogle af de mange artikler, der er lagt ud til alles gavn og husk, at du selv kan skrive artikler om dine projekter eller deltage i den faglige debat.

 • 02. maj 2019 Projekt Sprogambassadørerne - frivillige som vej til viden om sprogudvikling

  En Sprogambassadør snakker om småbørns sprogudvikling med sin nabo. En Sprogambassadør snakker med forældre i sundhedsplejens sundhedscafeer. En Sprogambassadør snakker med forældre i bibliotekets nye sprogmiljø. Og en Sprogambassadør mødes med småbørn i den lokale børnehave.

  Læs mere
 • 03. april 2019 Bøger fra Baghaven – Nordsjælland læser lokale forfattere

  I februar 2018 startede der i otte nordsjællandske kommuner otte læsekredse – én i hver kommune. Læsekredsene gik under navnet Bøger fra Baghaven, og de skulle igennem det næste år udelukkende læse lokale forfattere fra de deltagende kommuner. Lokale forfattere defineres som en, der enten bor eller er født og opvokset i kommunen. Én forfatter fra hver deltagerkommune var på læselisten.

  Læs mere
 • 21. marts 2019 Ny undersøgelsesrapport tager temperaturen på borgernes brug af musik og deres syn på bibliotekernes

  Moos-Bjerre Analyses omfattende undersøgelse af muligheder for en digital musikformidlingstjeneste på bibliotekerne påviser, at der er en interesse blandt borgerne for bibliotekerne som kuratorer, der kan guide musikinteresserede gennem den stigende mængde af musik, der er tilgængelig på internettet.

  Læs mere
 • 17. januar 2019 Svendborg Masterclass

  Som et nyt og eksklusivt tilbud til skrivelystne svendborgensere inviterede Svendborg Bibliotek tre kendte danske forfattere på besøg i efteråret 2018 til Svendborg Masterclass.

  Læs mere
 • 12. december 2018 Skrækfest i Odense trækker fulde huse i en fejring af det gode gys

  Om lokal forankring og kulturelle partnerskaber på tværs af medier. Om baggrunden for en horrorfestival og hvorfor en borgerinddragende indsats som denne er relevant for alle folkebiblioteker.

  Læs mere
 • 05. december 2018 Helvedes forgård findes på biblioteket

  Stemningen har været dyster på Hovedbiblioteket den sidste halvanden måneds tid. Siden midt i oktober har Helvede indfundet sig på børnebiblioteket. I snart otte uger har der nemlig været fokus på Den Store Djævlekrig, som primært foregår under jorden i Helvede.

  Læs mere
 • 19. november 2018 Arv er også de fortællinger, vi giver videre

  Bibliotekernes fornemste rolle er at sikre tilgængelig viden for alle, og ikke mindst at formidle denne viden. Men hvad gør man, når bibliotekernes fastformsmaterialer taber pusten? - Når et af de stærkeste medier, filmen, falder i udlån? På Stevns slår man sig sammen med andre stærke formidlere, som har store historier på hjerte. Med udgangspunkt i viden om kalk og kridt, dinosaurernes uddøen, verdensarv og lokal kulturhistorie har man formidlet historier til børn, og med hjælp fra en filminstruktør, givet børnene værktøjer til at formidle disse fortællinger videre.

  Læs mere
 • 09. november 2018 Slip mig dit slimede bæst

  Randers Bibliotek har afholdt galakseløbet ”I Lukes fodspor” Det er et anderledes tilbud til skolerne på Skolernes Motionsdag. Prinsesse Leia er blevet taget til fange af den onde Jabba the Hut. 9 skoleklasser på mellemtrinnet var på et farefuldt løb, hvor de skulle samle penge til at frigive Prinsesse Leia. De skulle lave lyssværd og lære forskellige kampteknikker, de skulle løse quiz i biografen, finde skygger i Galaksen og meget mere.

  Læs mere