Gå til sidens indhold

Velkommen til Del Din Viden

Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kolleger og fagfæller. Her kan du lære af andres erfaringer og blive klogere på de tendenser, der er på vej ved at læse nogle af de mange artikler, der er lagt ud til alles gavn og husk, at du selv kan skrive artikler om dine projekter eller deltage i den faglige debat.

 • 03. juli 2019 ”Bli´r man virkelig låst inde?” – Escape Room – ”Englejægeren #0”

  Formidling og folkebiblioteker er et puslespil, hvor hver brik betyder noget for nogen. Nogle brikker rammer mange, men ingen brikker rammer alle. Igennem projektet med at skabe et Escape Room har biblioteket bidraget med viden om forskellige medier, viden om læsning og litteratur, viden om spilmekanismer, viden om teknologi, viden om kreative processer samt en legende og uformel tilgang til det at lære.

  Læs mere
 • 02. juli 2019 Læsehunde giver ro, resultater og pivstolte børn

  ”Hun er 11 år og ordblind, men hun klarer sig SÅ godt, når hun læser for Joe! Hun har fået meget mere mod på at læse, selvom bogstaverne danser. En søndag læste hun imponerende 75 sider for ham og var pivstolt. At læse er blevet hyggeligt - men allerhyggeligst, når Joe er der at nusse med”. Sådan lyder en af de mange succeshistorier fra et læsehundeteam, som består af hundeejer Leticia og Joe, som er en stor, allergivenlig bamsehund af typen "flatdoodle".

  Læs mere
 • 27. juni 2019 2.Y bygger billedbøger på biblioteket

  Fire uger med fire besøg på biblioteket. Et samarbejde mellem Blågårdens Bibliotek og Ansgar Skolen resulterede i en workshop hvor børns egne fortællinger bliver til bøger illustreret i mixed media.

  Læs mere
 • 20. juni 2019 De små synger og taler i Dragør

  I Dragør samarbejder bibliotek, musikskole og pædagogisk støttekorps om early literacy for de største vuggestuebørn. Børnene lærer sprog gennem dialogisk læsning og klassisk musik.

  Læs mere
 • 06. juni 2019 Bedre muligheder for videndeling inden for makerkulturen

  Guldborgsund-bibliotekerne lancerer sammen med tre andre biblioteker en platform for videndeling inden for makerkulturen. Hvad der egentlig skulle have været en app, er i stedet blevet til en brugervenlig hjemmeside med 23 lektioner i makerkultur samt en brugergenereret vidensbank for biblioteksansatte, der arbejder med makeraktiviteter.

  Læs mere
 • 02. maj 2019 Projekt Sprogambassadørerne - frivillige som vej til viden om sprogudvikling

  En Sprogambassadør snakker om småbørns sprogudvikling med sin nabo. En Sprogambassadør snakker med forældre i sundhedsplejens sundhedscafeer. En Sprogambassadør snakker med forældre i bibliotekets nye sprogmiljø. Og en Sprogambassadør mødes med småbørn i den lokale børnehave.

  Læs mere
 • 03. april 2019 Bøger fra Baghaven – Nordsjælland læser lokale forfattere

  I februar 2018 startede der i otte nordsjællandske kommuner otte læsekredse – én i hver kommune. Læsekredsene gik under navnet Bøger fra Baghaven, og de skulle igennem det næste år udelukkende læse lokale forfattere fra de deltagende kommuner. Lokale forfattere defineres som en, der enten bor eller er født og opvokset i kommunen. Én forfatter fra hver deltagerkommune var på læselisten.

  Læs mere
 • 21. marts 2019 Ny undersøgelsesrapport tager temperaturen på borgernes brug af musik og deres syn på bibliotekernes

  Moos-Bjerre Analyses omfattende undersøgelse af muligheder for en digital musikformidlingstjeneste på bibliotekerne påviser, at der er en interesse blandt borgerne for bibliotekerne som kuratorer, der kan guide musikinteresserede gennem den stigende mængde af musik, der er tilgængelig på internettet.

  Læs mere