Gå til sidens indhold

Velkommen til Del Din Viden

Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kolleger og fagfæller. Her kan du lære af andres erfaringer og blive klogere på de tendenser, der er på vej ved at læse nogle af de mange artikler, der er lagt ud til alles gavn og husk, at du selv kan skrive artikler om dine projekter eller deltage i den faglige debat.

Del Din Viden - gør os klogere sammen.

 • 13. januar 2020 Læsehingstene – nu på festival

  »Læsehingstene« er en læsekreds i Skibby, der kun er for mænd. De er normalt at finde på Skibby Bibliotek, men i oktober 2019 deltog de i Frederikssund Bibliotekernes læsefestival Ord Over Fjord. I denne artikel kan du læse mere om læsekredsen og ikke mindst deres oplevelse på festivalen.

  Læs mere
 • 07. januar 2020 Studietur til internationalt bogbustræf i Hannover

  Den 6.–7. september blev der afholdt international bogbuskongres i Hannover med i alt 240 kongresdeltagere fra 15 forskellige lande. De 27 bogbusser, der også deltog, gav deltagerne og byens borgere mulighed for at opleve de meget forskellige rullende biblioteker og få en snak med deres bibliotekarer.

  Læs mere
 • 20. november 2019 NORDISK NETVÆRK FOR NORMKRITIK - hvad vedkommer det bibliotekerne?

  Bibliotekerne er rummelige institutioner - det er åbne huse og medarbejdere, som brænder for at skabe et sted, som giver alle borgere fri og lige adgang til oplysning, dannelse og kulturel aktivitet.

  Læs mere
 • 14. november 2019 Tilbageblik på den historiske bogbusfestival 1994

  For 25 år siden blev der afholdt Nordisk Bogbusfestival i Skallerup Klit Feriecenter ved Hjørring i Nordjylland, der havde formået at tiltrække 67 bogbusser og omkring 550 deltagere fra 13 lande.

  Læs mere
 • 30. oktober 2019 Læringscirkler – e-læring i fællesskab

  I projektet ”Læringscirkler – e-læring i fællesskab” har Randers, Silkeborg, Aalborg og Herning Bibliotekerne sat sig for at afprøve det amerikanske koncept learning circles i dansk regi. Målsætningen har været at understøtte voksnes adgang til online læring og give folk mulighed for at blive klogere på et emne i fællesskab.

  Læs mere
 • 30. oktober 2019 Biblioteksvagten.dk – 1999-2019

  Biblioteksvagten.dk - de danske bibliotekers fælles spørgetjeneste - kan fejre 20 års-jubilæum i oktober 2019, og tjenesten er dermed den ældste af folkebibliotekernes fælles nettjenester.

  Læs mere
 • 29. oktober 2019 Digital litteratur og digital dannelse

  Hvad kan folkebibliotekerne bidrage med, når det kommer til digital dannelse? I denne artikel præsenteres projektet Litteratur i Digital Transformation som et bud på, hvordan bibliotekerne kan tage undervisning i digital litteratur op som et (nødvendigt) kulturelt-litterært blik på digital dannelse.

  Læs mere
 • 23. oktober 2019 Børnehavebørn lærer at løse konflikter ved hjælp af robotter

  Digital læring skal fylde mere i børnehaverne på Frederiksberg. Derfor har Børnehuset Valhalla og Børnehuset Fasangården udviklet en robot-workshop sammen med Biblioteket Frederiksberg.

  Læs mere