Gå til sidens indhold

2019

 • 12. september 2019 Når man bliver ramt af litteraturen

  – om læseklubber på Brønderslev Bibliotek

  Læs mere
 • 11. september 2019 Unikt samarbejde mellem biblioteker og institutioner har målbar effekt på børns sprogudvikling

  Erle perle pif paf puf; i den nordlige del af Danmark render 1335 børn i alderen 3-6 rundt og rimer – prompte og i en ruf. Efter at have været en del af Projekt Sprogstart har de forbedret deres læring for rim og remser med 75% samt øget deres ordforråd med 22%. Det viser projektets afsluttende forskningsrapport.

  Læs mere
 • 11. september 2019 Det digitale handler også om den gode fortælling - på skærmen og i rummet

  Der er en uligevægt mellem mængden af digitalt indhold, der bliver konsumeret af små børn, og den indsats der bliver gjort for at formidle dette felt på bibliotekerne.

  Læs mere
 • 05. september 2019 Sommerskriveskole på Randers Bibliotek

  Randers Bibliotek afholdt Sommerskriveskole i uge 27 med stor succes. 11 skriveglade piger brugte en uge i skrivningens tegn og blev beriget med masser af sjove oplevelser. De var på museum og lavede skrivejobs for dem. De var i Randers Regnskov, i biografen, og de fik love at overnatte på biblioteket. Derudover fik de knyttet nye venskaber. Alle pigerne (incl. de to voksne bibliotekarer) glæder sig allerede nu til næste års sommerskriveskole

  Læs mere
 • 15. august 2019 Blågården på ALA i Washington

  D. 20.6-25.6 rejste to medarbejdere fra Blågården (sammenlagt bibliotek og kulturhus) på Nørrebro i København til Washington D.C. for at deltage i ALA konference med støtte fra Edvard Pedersens Biblioteksfond.

  Læs mere
 • 12. august 2019 Læselyst med hashtags på

  ”Jeg bliver tvunget til at læse”, ”Jeg hader læsning” og ”Der er ingenting der inspirerer mig til at læse” er alle udsagn fra drenge i en udvalgt 5. og 6. klasse fra Horsens inden de startede i projekt #BogFan – et læselyst projekt, som blandt andet førte til, at nogle af de drenge, der normalt ikke gad at læse, pludselig læste bøger i frikvartererne.

  Læs mere
 • 29. juli 2019 Danmarks rullende biblioteker i fortsat udvikling

  Det kører for de rullende biblioteker i Danmark. Borgenes lokale bibliotekstilbud, når de har brug for os. I en årrække er bogbusserne gået fra at have faste stoppesteder til at have mere fokus på bookingløsninger. Det har givet et endnu større netværk til bredere udsnit af blandt andet lokale ildsjæle, foreninger og flere institutioner.

  Læs mere
 • 03. juli 2019 ”Bli´r man virkelig låst inde?” – Escape Room – ”Englejægeren #0”

  Formidling og folkebiblioteker er et puslespil, hvor hver brik betyder noget for nogen. Nogle brikker rammer mange, men ingen brikker rammer alle. Igennem projektet med at skabe et Escape Room har biblioteket bidraget med viden om forskellige medier, viden om læsning og litteratur, viden om spilmekanismer, viden om teknologi, viden om kreative processer samt en legende og uformel tilgang til det at lære.

  Læs mere