Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 10

I dette nummer kan du læse om fremtidens informationsbehov. Du kan få indblik i, hvordan man sikrer informationsspor og ideer til, hvordan de unge kan hjælpes til at falde til på arbejdsmarkedet.
 • GF 2018 sætter ny retning

  Læs mere
 • Tema: Opbakning til politisk strategi

  Bibliotekarforbundet holdt generalforsamling den 10. og 11. november i Aarhus. Der var 240 deltagere i salen, og der blev debatteret politisk strategi, nye vedtægter og BF’s fremtid.

  Læs mere
 • Tema: Vedtægtsændringer sætter ny retning for BF

  BF’s generalforsamling har vedtaget en række vedtægtsændringer, der sætter en ny retning for forbundet. Vedtægtsændringerne betyder, at BF udvider sin formålsparagraf, så der også står, at forbundet skal varetage medlemmernes interesse ved at påvirke samfundet, arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet. Samtidig kan BF også optage alle, der arbejder med data, information, viden og kultur. Generalforsamlingen vedtog også en regulering af kontingentet, at give de studerende større indflydelse og at forlænge generalforsamlingsperioderne. Alle ændringerne blev vedtaget på generalforsamlingen og sendes ikke til urafstemning. Få overblik over de væsentligste af ændringerne her:

  Læs mere
 • Rachel Röst får Døssingprisen for at give udsatte børn gode læseoplevelser

  At forsvinde ind i bøgernes verden blev en måde at overleve på for Rachel Röst, der voksede op i en dysfunktionel familie. Derfor har hun stiftet nonprofit- organisationen Læs for Livet, der donerer biblioteker til institutioner for udsatte børn og unge.

  Læs mere
 • Fremtidens BF: Nye tider kræver nye svar

  - BF skal følge med tiden og udvikle sig, og derfor har hovedbestyrelsen i 2017 igangsat et udviklingsprojekt, der skal afklare, hvilken organisation BF skal være, og hvem vi skal organisere, sagde formand Tine Segel i sin mundtlige beretning.

  Læs mere
 • Bibliotekaren er stifinder og opdagelsesrejsende

  8. november mødtes kulturminister Mette Bock og KL’s kulturudvalgsformand Leon Sebbelin med tyve gymnasieelever og 40 pensionister i Hvidovre, på det sidste af fire dialogmøder mellem de to politikere og borgere rundt i landet.

  Læs mere
 • Norsk undersøgelse om fremtidens informationsbehov

  Folk søger mere i bredden end i dybden og foretrækker let fordøjelige informationer. Til gengæld er de i stigende grad bevidste om vigtigheden af at finde korrekte kilder, viser en national norsk undersøgelse af befolkningens informationsbehov.

  Læs mere
 • Norsk undersøgelse: Hvordan søger befolkningen?

  Læs mere