Gå til sidens indhold

Nyheder

 • 11. november 2019 7 millioner kroner til læselyst

  Biblioteker skal give børn og unge læselysten tilbage ved at give børn gode læseoplevelser i skolernes fritidstilbud.

  Læs mere
 • 30. oktober 2019 Ny læseundersøgelse: Vi skal nuancere brugen af det digitale

  Danske 10-årige elever er gode til at læse på en skærm, men opøver de grundlæggende læsekompetencer ved at læse på papir. Læselyst og sprogstimulering er fortsat vigtige for børns læsning. Sådan lød det, da analysen af resultaterne fra ePIRLS 2016 blev præsenteres på et pressemøde på DPU, Aarhus Universitet.

  Læs mere
 • 23. oktober 2019 Borgerprotester i Rødovre gjorde indtryk

  Det lykkedes borgergruppen Bevar Islev Bibliotek at overbevise kommunalpolitikerne i Rødovre om, at biblioteket i Islev skulle bevares. Det glæder BF's formand Tine Segel, der bakkede op med et debatindlæg i lokalpressen.

  Læs mere
 • 23. oktober 2019 Mediebruget sker i stigende grad via mobile platforme

  Flow-tv og radiolytning går fortsat tilbage, mens danskerne i stigende grad bruger digitale og mobile platforme til at skaffe sig nyheder og underholdning, viser Slots- og Kulturstyrelsens årlige rapport om danskernes mediebrug.

  Læs mere
 • 22. oktober 2019 Kristeligt Dagblad skriver om navnedebat

  I Kristeligt Dagblad den 22. oktober svarer BF's formand Tine Segel på en række spørgsmål om, hvorfor forbundet overvejer et navneskifte.

  Læs mere
 • 10. oktober 2019 Altinget følger op på BF’s navnedebat

  Netmediet Altinget bringer den 10. oktober en artikel om BF's overvejelser omkring et navneskifte.

  Læs mere
 • 02. oktober 2019 Børn og unges medieforbrug er ikke sort/hvidt

  Debatten om børn og unges medievaner er ofte unuanceret, mener medieforsker Malene Charlotte Larsen og Stine Liv Johansen, der i bogen Børn, unge og medier har samlet den nyeste forskning på området.

  Læs mere
 • 30. september 2019 Der er brug for en mere markedsorienteret tilgang

  Biblioteksrummet bruges af flere og flere, men færre og færre låner bøger. Så hvordan kan vi inspirere borgerne til at låne flere bøger med hjem? Det spørgsmål har Københavns Kommunes Biblioteker, Aalborg Bibliotekerne og Roskilde Bibliotekerne stillet sig selv i projektet »Fremtidens biblioteksrum og formidling«.

  Læs mere